Otvorene prijave za Elevator Lab challenge 2020. Pozivamo sve fintech startupe da se takmiče za vrijedne nagrade

Startupi Takmičenja Promo
17.09.2020. / 17.09.2020.

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane fintech startupe da se prijave za Elevator Lab challenge 2020. Timovi koji učestvuju u takmičenju imaju priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja u oblasti finansijskih tehnologija pred industrijskim stručnjacima i startup ekosistemima.

Prijave su zvanično otvorene 16.09.2020. i trajat će do 31.10.2020. godine.

Elevator Lab challenge je regionalno fintech startup takmičenje koje je organizovano kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, a otvoreno je i za startupe iz Crne Gore i Slovenije. Ove godine lokalna finala će se po prvi put održati u potpunosti online i to 20.11. za Bosnu i Hercegovinu, 23.11. za Srbiju i 26.11. za Hrvatsku.

Najbolji startupi sa svakog takmičenja dobijaju nagradu od 5.000 EUR, kao i mogućnost za prezentaciju svoje ideje pred odborom direktora Raiffeisen banke u svojoj zemlji.

Regionalni Elevator Lab Challenge završit će Gala događajem na kojem će pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj biznis predstave pred stručnim žirijem i publikom i izbore se za nagradu od dodatnih 5.000 EUR. Dodatna, i još značajnija, nagrada je što će regionalni pobjednici održati pitch na International Elevator Lab Demo Day-u u martu/aprilu 2021. godine. 

Prijave za Elevator Lab challenge možete pronaći na linku: LINK

Prijavom za učešće, startup kompanije prolaze kroz proces selekcije od strane stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspješni regionalni preduzetnici i investitori. Regionalni Elevator Lab challenge sprovodi Raiffeisen banka uz podršku organizacije Startit.

Detaljne informacije o takmičenju, učešću i nagradama možete pronaći na linku: LINK

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata.

Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE. Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.