OpenAI objavio ChatGPT mobilnu aplikaciju

OpenAI objavio ChatGPT mobilnu aplikaciju

Aplikacije Edukacija
25.05.2023.

OpenAI je nedavno lansirao službenu mobilnu aplikaciju koja omogućuje korisnicima direktan pristup njihovom izuzetno popularnom proizvodu - chatbotu s umjetnom inteligencijom i moćnom jezičnom modelu.

Otkako je ChatGPT predstavljen, korisnici su izrazili želju za jednostavnim pristupom putem mobilnih uređaja, a sada su njihovi zahtjevi ispunjeni. Sada, nakon samo pola godine, OpenAI je objavio besplatnu službenu mobilnu aplikaciju koja omogućuje korisnicima direktno "komuniciranje" s ovim naprednim chatbotom.

Ono što čini ovu mobilnu aplikaciju posebnom jest činjenica da je potpuno besplatna i ne prikazuje reklame. Također, aplikacija sinhronizira sve razgovore koje ste vodili s ChatGPT-om na desktopu. Uz to, donosi jedinstvenu opciju - upotrebu vlastitog sistema Whisper koji omogućuje postavljanje pitanja ChatGPT-u glasom.

Mobilna verzija ChatGPT-a pruža isto iskustvo kao i desktop verzija. Chatbot odgovara na pitanja prirodnim jezikom, pomaže pri kompiliranju sadržaja, programiranju, sažimanju tekstova i obavljanju drugih zadataka koje smo navikli koristiti na desktopu. Osim toga, aplikacija omogućuje pristup naprednijem jezičnom modelu GPT-4, ali to je dostupno samo pretplatnicima.

ChatGPT mobilna aplikacija
ChatGPT mobilna aplikacija

Na početku, aplikacija je bila dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali proširenje na ostatak svijeta očekuje se u narednim danima i sedmicama. Danas je proširena lista podržanih država, te uključuje i susjednu Hrvatsku.

Aplikacija za iOS nije službeno dostupna u Bosni i Hercegovini, ali ukoliko na svom iPhone-u u App Store postavite Hrvatsku kao zadanu regiju možete instalirati i koristiti aplikaciju.

Također, najavljeno je da će uskoro biti dostupna i verzija za Android. Od trenutka lansiranja, aplikacija je već osvojila prvo mjesto u kategoriji produktivnosti na App Storeu, unatoč postojanju nekoliko neoficijelnih AI chat aplikacija koje omogućuju pristup ChatGPT-u i drugim modelima.

Preuzimanje ChatGPT mobilne aplikacije

iPhone - iOS Link za download
Android Dolazi uskoro
Vaše .ba domene
General
03.06.2024 09:23
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
03.06.2024 09:21
uhvatipopust.ba
Biznis
03.06.2024 09:21
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
27.05.2024 04:44