OPA aplikacija prestaje sa radom - gasi se firma ESP BH d.o.o.

OPA aplikacija prestaje sa radom - gasi se firma ESP BH d.o.o.

Aplikacije Kompanije
03.02.2023. / 03.02.2023.

Kompanija ESP BH d.o.o. čiji su osnivači BH Telecom, Raiffeisen banka, Comtrade i QSS predstavljena je u decembru 2019. godine u Sarajevu.

Djelatnost kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme OPA koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje u cilju vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa, kao i slanje novca drugim korisnicima.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, OPA (Online Payment Platform) je inovacijska platforma za plaćanje i predstavlja iskorak na fintech tržištu Bosne i Hercegovine, a osmišljena je na način da povezuje korisnike i trgovce u tržišnom lancu.

Od samog početka uslov za korištenje OPA aplikacije je bio povezivanje sa tekućim računom u Raiffeisen banci, što je uveliko ograničilo broj potencijalnih korisnika.

Trenutno je na oficijelnoj web stranici vidljiva obavijest o prekidu rada:

Poštovani,

obavještavamo Vas da od 20.02.2023. godine ESP BH d.o.o. prestaje sa pružanjem usluga putem OPA aplikacije obzirom da navedena kompanija prestaje sa radom.

Od navedenog datuma, a usljed promjene poslovne strategije ESP BH d.o.o., OPA aplikacija više neće biti u funkciji.

Stoga ovim putem, posljedično prethodno navedenom, otkazujemo Ugovor o korištenju OPA aplikacije, uz otkazni rok u trajanju od 30 (slovima: trideset) dana, računajući od dana Vašeg prijema ovog Obavještenja.Protekom navedenog roka se pomenuti Ugovor smatrati otkazanim.

Također Vas obavještavamo da u sklopu aktivnosti prestanka Društva sa radom, prestaje i poslovna saradnja sa Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina (u daljem tekstu: Banka), a sa kojom, protekom gore navedenog otkaznog roka, možete nastaviti poslovnu saradnju na osnovu zaključenih ugovora između Vas i Banke. Poslovna saradnja neće sadržavati pogodnosti vezane za OPA aplikaciju.

Detaljnije informacije možete dobiti putem Kontakt centra ESP BH doo pozivom na broj: 080020271 ili 033 711 162.

Ovom prilikom želimo Vam se u ime ESP BH doo i cijelog tima OPA zahvaliti na dosadašnjoj saradnji i ukazanom povjerenju.

S poštovanjem,
ESP BH d.o.o.

Mobilne aplikacije su povučene sa Google Play i App store, i više ih nije moguće preuzeti. Tokom svog postojanja Android aplikacija je ostvarila nešto više od 50.000 instalacija. 

Tačan razlog gašenja OPA aplikacije nije naveden, ali možemo zaključiti da za uspjeh ovog tipa servisa treba prevazići prepreke koje se ogledaju u vezivanju za jednu banku. Mogućnost mobilnog plaćanja i slanja novca  među korisnicima razčitih banaka bi sigurno dovela do veće popularnsti i uspjeha.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40