Novi datum održavanja WeAreDevelopers World Congress u Berlinu

Novi datum održavanja WeAreDevelopers World Congress u Berlinu

Konferencije Novosti
27.03.2020. / 27.03.2020.

U skladu sa ozbiljnim preporukama povodom širenja koronavirusa (COVID-19), WeAreDevelopers se raduje pozvati konferencijske partnere, govornike i posjetioce u CityCube Berlin, 15. i 16. aprila 2021. godine.

Organizatori kongresa obznanili su da se pomjeranje WeAreDevelopers World Congress-a, najvećeg evropskog događaja za developere, dešava usljed razvoja situacije oko krize izazvane širenjem koronavirusa (COVID-19). U koordinaciji sa institutom Robert Koch, relevantnim federalnim i državnim organima u Njemačkoj, kao i sa lokacijskim partnerom (CityCube / Messe Berlin), naredni WeAreDevelopers World Congress će se održati 15. i 16. aprila 2021. godine, na istoj lokaciji - organizacijski tim se raduje što će imati priliku poželiti dobrodošlicu dosadašnjim i budućim partnerima, govornicima i posjetiocima.

Sead Ahmetović (WeAreDevelopers, CEO), povodom promjene termina kongresa izjavio je:

"Zdravlje je na vrhu naših prioriteta i pomjeranje datuma održavanja kongresa najbolji je način da pokažemo važnost zdravlja posjetilaca, partnera i zaposlenika. Posebno smo ponosni na kongresni program i listu govornika, te sa radujemo što ćemo naš unaprijeđeni kongres održati u CityCube Berlin, u aprilu 2021. godine. Vidimo se tamo."

Benjamin Ruschin (WeAreDevelopers, generalni direktor) izjavio je:

"Uzevši u obzir sve okolnosti, mi smo sigurni da je pomjeranje termina WeAreDevelopers World Congress-a ispravna odluka. Ona je donesena u najboljem interesu naših posjetilaca, partnera, sponzora, govornika i zaposlenih. Zahvalni smo na pozitivnom diskursu sa svim našim saradnicima, te na lojalnosti naših partnera i posjetilaca."

Sir Tim Berners-Lee, jedan od glavnih predavača na kongresu dao je izjavu povodom promjene datuma kongresa:

"Iako sam razočaran što odgađam put u Berlin, potpuno podržavam odluku organizatora. Širenje koronavirusa je globalna prijetnja i tačka u kojoj sva naša energija treba biti usmjerena u ovom momentu."

Svi prethodno predstavljeni govornici su potvrdili svoje prisustvo na kongresu naredne godine. Svi koji su uključeni u organizaciju pokazuju snagu kooperacije kako bi se osiguralo da WeAreDevelopers World Congress, koji će se održati 15. i 16. aprila 2021., bude siguran i ugodan - odnosno još veći i bolji nego ikada!

Pročitajte puno saopštenje organizatora na linku

#TogetherApart

WeAreDevelopers tim

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40