NetWork 9: Vještačka inteligencija će pomoći razvoju domaće privrede

NetWork 9: Vještačka inteligencija će pomoći razvoju domaće privrede

Konferencije
13.02.2019. / 13.02.2019.

Vještačka inteligencija je jedna od tema NetWork 9 konferencije i novi je trend koji polako dolazi u Bosnu i Hercegovinu, a treba omogućiti firmama lakše prikupljanje podataka i optimizaciju poslovanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu koju su zajedno organizirali predstavnici NetWork 9 konferencije i kompanije Lanaco iz Banja Luke.

Dugo se već priča o cloud rješenjima, koje omogućavaju pohranu velikog broja podataka na cloud ili 'oblak' i koju mogu biti dostupni bilo kada i bilo gdje na planeti kada pristupite tom oblaku.

Danas se tehnologija kreće u smjeru vještačke inteligencije koja omogućava firmama da lakše u svojoj oblasti rada dođu do podataka i da ih koriste s ciljem lakšeg i bržeg poslovanja, ali i optimizacije rada.

Upravo će vještačka inteligencija i druga tehnološka rješenja za kompanije i općenito privredu u BiH biti jedna od tema predstojeće NetWork 9 konferencije koja će biti organizirana u Neumu od 27. do 29. marta 2019. godine u Hotelu Grand Neum.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija pojasnio je da NetWork 9 konferencija ove godine će biti organizirana u više od 80 predavanja.

"Ove godine će biti fokus na domaćim predavačima. Konferencija donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukuru, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps i multi-platformski razvoj", pojašnjava Krivošija.

Firma Lanaco iz Banja Luke je patinum sponzor NetWork 9 konferencije.

Menadžerica korporativnih komunikacija Nina Kremenović  najavila je da će Lanaco predstaviti softverska i poslovna rješenja za ugostiteljski sektor i hotelijerstvo odnosno proizvodi SOHO i Station 24.

Pojasnila je da će softver omogućiti restoranima i hotelima smanjenje troškova poslovanja, optimizaciju poslovanja i veću produktivnost.

"Zahvaljujući činjenici da je LANACO otvorio jedan od najmodernijih DATA centara u zemlji, ali i šire, u mogućnosti smo da napravimo prvu regionalnu SaaS platformu za poslovni softver. Pored dobro poznatih brendova EcoOne i Careoll, u martu ove godine, na Microsoft konferenciji, po prvi put ćemo domaćoj javnosti predstaviti dva nova LANACO proizvoda - SOHO i Station 24, softvere u oblasti hotelijerstva i uslužnih djelatnosti. Posebno nam je zadovoljstvo da je koncept i kvalitet naših SaaS servisa prepoznat i na nekima za nas egzotičnih zemalja, poput Mongolije i Nigerije, gdje smo u procesu definisanja partnerstava“, rekla je Kremenović. 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40