Mladi kreatori startupa u Sarajevu pozvani "Na kafu sa ministrom"

Mladi kreatori startupa u Sarajevu pozvani "Na kafu sa ministrom"

Startupi Biznis
18.05.2022.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u saradnji s Fondacijom Mozaik 18. maja u Startup studiju u Sarajevu organizuje susret s mladim poduzetnicima, vlasnicima startup kompanija, kao i onima koji to namjeravaju postati.

"Naš prvi ciklus susreta s privrednicima koje smo organizovali tokom aprila naišao je na veliko odobravanje i interesovanje privrednika, ali i prijedloge da se susreti organizuju i za mlade privrednike. S obzirom na to da u Ministarstvu privrede imamo program poticaja mladima u osnivanju startup kompanija, odlučili smo da druženje organizujemo za njih, ali i za vlasnike i vlasnice startupa, osnovane uz podršku Fondacije Mozaik", naveo je ministar Delić.

Ukazao je da se poziv odnosi i na mlade koji žele pokrenuti vlastiti biznis te da je ovo prilika da se upoznaju i s radom Fondacije Mozaik i Startup studija s kojima Ministarstvo planira saradnju.

"Želimo zaokružiti jedan kompletan ekosistem u kojem će se startup kompanije osnivati i razvijati. Želimo mladima ponuditi ne samo sredstava za osnivanje, nego i mentorsku podršku i priliku da mladi ljudi ovdje u svojoj zemlji i svom gradu pokrenu dobre priče", poručio je.

Prema Delićevim riječima, ovo je i poziv mladima da iskoriste priliku i upoznaju se s programima poticaja u okviru Ministarstva privrede, ali i sa mogućnostima za razvoj biznisa koje omogućava Startup studio Sarajevo.

"Svakako je ovo i prilika da saznamo s kojim izazovima se susreću mladi poduzetnici kako bismo iznalazili modele odgovarajuće podrške i samim tim omogućili stabilnost te lakše poslovanje mladim poduzetnicima", naglasio je.

Mladi poduzetnici koji žele prisustvovati susretu mogu se prijaviti putem linka "Na kafi sa ministrom".

 

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40