LANACO platinum sponzor NetWork 9 konferencije

LANACO platinum sponzor NetWork 9 konferencije

Konferencije
13.02.2019. / 13.02.2019.

Network 9 konferencija i ove godine ima veliku podršku jednog od lidera na IT tržištu Bosne i Hercegovine, kompanije LANACO, koja će na događaju biti prisutna kao platinum sponzor.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Sarajevu, predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo novom saradnjom i predstavili šta ona znači za obje strane. NetWork 9 konferencija je ovim partnerstvom dodatno osnažena, dok LANACO poboljšava svoju prisutnost na ovom najvećem poslovno-tehnološkom događaju koji će biti održan u periodu 27.03.-29.03.2019 godine u Hotelu Grand Neum.

Između ostalog, biće prisutna i na Business Day-u konferencije, gdje će imati priliku da se predstavi postojećim i poslovnim poslovnim partnerima.

Nina Kremenović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije LANACO, je izrazila zadovoljstvo na učešću ovim povodom i najavila šta nas to očekuje za vrijeme NetWork 9 konferencije.

„Zahvaljujući činjenici da je LANACO otvorio jedan od najmodernijih DATA centara u zemlji, ali i šire, u mogućnosti smo da napravimo prvu regionalnu SaaS platformu za poslovni softver. Pored dobro poznatih brendova EcoOne i Careoll, u martu ove godine, na Microsoft konferenciji, po prvi put ćemo domaćoj javnosti predstaviti dva nova LANACO proizvoda – SOHO i Station 24, softvere u oblasti hotelijerstva i uslužnih djelatnosti. Posebno nam je zadovoljstvo da je koncept i kvalitet naših SaaS servisa prepoznat i na nekima za nas egzotičnih zemalja, poput Mongolije i Nigerije, gdje smo u procesu definisanja partnerstava“, poručila je Nina.

Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH je također istaknuo prednosti nove saradnje.

„Ove godine kompanija LANACO podržava NetWork 9 konferenciju kao platinum sponzor i drago mi je da je na taj način prepoznala značaj ovog događaja. LANACO je kompanija koja se već odavno istakla na domaćem tržištu kroz svoje usluge i vlastita softverska rješenja i nadamo se da će biti  sa nama i u narednom periodu,“ kazao je Krivošija.

LANACO je prepoznat po zaokruženoj ponudi, od  hardvera, preko aplikativnog softvera i telekomunikacija, do sistema integracije svih informativno-komunikativnih komponenti u efikasne, fleksibilne i pouzdane kompleksne informacione sisteme namijenjene različitim segmentima regionalnog tržišta. Jedna je od nekoliko kompanija koja nudi vlastita softverska rješenja bazirana na korištenju tehnologije posljednje generacije, koja se u potpunosti prilagođava potrebama i zahtjevima krajnjeg korisnika.

Na ovoj konferenciji LANACO će da najavi svoja rješenja koja su u uskoj vezi sa primjenom vještačke inteligencije, IoT i Big Data tehnologija koji su danas sve više prisutni, kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu.

NetWork 9 konferencija ove godine u preko 80 predavanja donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things,  digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukuru, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps i multi-platformski razvoj. IT profesionalci i stručnjaci iz svijeta biznisa i drugih područja će biti prisutni na konferenciji kako bi podijelili i razmijenili svoja znanja i iskustva. Novosti o NetWork 9 su dostupne i putem društvenih mreža: FacebookInstagramTwitter i LinkedIn.

IT Base forum Registruj se
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
01.10.2021 23:02
Slika dana
Off topic
30.09.2021 02:22
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
30.01.2021 06:37
Learning Python Course!
Programiranje
14.09.2020 14:31