Korisnik Reddita objasnio kako je za devet mjeseci zaradio 11.000 dolara na Fiverru

Biznis Freelance Zanimljivosti
22.10.2019. / 22.10.2019.

Korisnik popularne društvene platforme Reddit je podijelio svoje iskustvo o tome kako je na Fiverru za devet mjeseci uspio zaraditi 11.000 dolara. 

Fiverr

Ideja sa kojom je pokrenut Fiverr, čemu svjedoči i naziv platforme, bila je da se svi poslovi naplaćuju pet dolara. To nije dugo potrajalo, pošto se zajednica pobunila protiv onoga što su vidjeli kao smanjivanje cene rada. Fiverr je promjenio politiku tako da je pet dolara sada samo osnovna cijena, a uvedena je i mogućnost licitacije.

U februaru 2019. godine je došao na ideju da se registruje na Fiverr kako bi zaradio nešto dodatnog novca putem interneta. Objavio je svoju prvu ponudu sa ciljem da zaradi 100-200 dolara mjesečno. Od tada je realizovao 133 projekta, zaradio iznenađujućih 11.000 dalora pri čemu mu je satnica iznosila preko 150 dolara. Usluge koje je nudio su bile vezanje za pisanje, što je uključivalo pisanje emailova, blog postova, poruka za LinkedIn i opisa za proizvode na Amazonu.

U međuvremenu mu je Fiverr postao ogroman izvor prihoda. Unaprijedio je vještine pregovaranja o višim cijenama s klijentima i pojednostavio radni proces tako da je usluge isporučivao u kraćem roku nego ranije.

 

Kako bi pomogao drugima da započnu freelance karijeru odlučio je snimiti video serijal gdje objašnjava sve korake koje je poduzeo kako bi došao do satnice od 150 dolara. Dodao je i to da smatra da postoji veliki potencijal na navedenoj platformi, naročito nakon izlaska kompanije na berzu. Kompanija će povećati ulaganje u marketing i na taj način privući mnoštvo novih klijenata.

U nastavku je serijal video zapisa (trenutno 11) o tome kako izgraditi uspješnu karijeru na Fiverru

 

Vezani sadržaj

Freelance poslovi - prednosti i mane najpopularnijih sajtova za digitalni rad