Kompanija AgentLocator uvela radnu sedmicu od četiri dana svojim uposlenicima

Kompanija AgentLocator uvela radnu sedmicu od četiri dana svojim uposlenicima

Kompanije Karijera
23.05.2022.

"Na ovaj način želimo pokazati da su u našoj firmi radnici zaista na prvom mjestu i da smo istinski posvećeni tome da imaju što bolji balans između privatnog i poslovnog života", rekao je Ado Topuz, osnivač i direktor firme AgentLocator.

Švedska i Island su među prvim državama u svijetu koje su eksperimentalno uvele ovaj način rada.

Međutim, jedna mala kanadska firma odlučila je da nema potrebe da se duže čeka. Već od juna 2022., petak postaje slobodan dan u AgentLocator-u. Radno vrijeme ostalim danima ostaje nepromijenjeno, a i plate ostaju iste.

AgentLocator je IT firma sa sjedištem u Kanadi i uredima u Sarajevu, Mostaru i Zenici. Trenutno zapošljava oko 80 ljudi.

"Uvijek tražimo nove načine na koje možemo poboljšati kvalitet života naših zaposlenih te privući što veći broj kvalitetnih stručnjaka. Za razliku od većine IT kompanija u regionu, AgentLocator nije outsourcing kompanija. Dakle, imamo potpunu kontrolu nad tim koliko često dodajemo nove funkcionalnosti u naša softverska rješenja. Manji broj radnih dana znači i bolji fokus na razvoj ključnih funkcionalnosti za naše klijente", dodao je Ado.

Čak i za IT industriju, ovo je revolucionaran potez. Iako su IT firme poznate po tome da mnogo novca ulažu u ljudske resurse, radna sedmica od četiri dana benefit je koji nude samo rijetki start-upi.

Osim što će uskoro imati priliku uživati u skraćenoj radnoj sedmici, radnici u AgentLocator-u također mogu raditi remote koliko god žele i odakle god žele. Radnicima je besplatno na raspologanju i psiholog, a porodiljama firma isplaćuje 80% plate prvih šest mjeseci porodiljnog odsustva.

Reakcije uposlenika:

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40