Koji startupi će osvojiti nagradu od 5.000 eura i plasirati se na finalno takmičenje Elevator Lab Challenge-a

Koji startupi će osvojiti nagradu od 5.000 eura i plasirati se na finalno takmičenje Elevator Lab Challenge-a

Startupi Takmičenja Edukacija
17.11.2020.

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane za inovativna rješenja fintech industrije da prisustvuju online Elevator Lab Challenge takmičenjima, tokom kojih će najbolji fintech startupi predstaviti svoja rješenja.

Lokalna finala Elevator Lab Challenge takmičenja će biti održana 20. novembra za Bosnu i Hercegovinu, 23. novembra za Srbiju i 26. novembra za Hrvatsku. Pobjednici lokalnih takmičenja će osvojiti novčanu nagradu od 5.000 eura i dobiti priliku da svoje inovacije i rješenja u oblasti finansijske tehnologije predstave na velikom finalu, 7. decembra u Zagrebu.

Takmičenje startupa iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore počinje u 16 sati, a pobjednik će osim novčane nagrade i plasmana u regionalno finale dobiti i mogućnost za razvoj pilot projekta sa lokalnom bankom, predstavljanje na sastanku borda direktora lokalne Raiffeisen banke, priliku za integraciju inovacije u okviru bankarskih sistema regionalnih Raiffeisen banaka, kao i pristup mreži od 1,7 miliona klijenata.

Pobjednika lokalnog takmičenja u Bosni i Hercegovini će odabrati žiri u sljedećem sastavu: Maja Miljević (voditeljica Startup odjela, Maestral Solutions), Faris Začina (suosnivač i CEO, Ministry of Programing), Mirha Hasanbegović (članica Upravnog odbora, Raiffeisen banka), Edin Saračević (osnivač, HUB387) i Kenan Karčić (rukovodilac Centra za digitalno bankarstvo, Raiffeisen banka).

Svi zainteresovani ovo takmičenje mogu pratiti online, te je neophodno da se prijave putem linka

Regionalno takmičenje Elevator Lab Challenge-a će biti održano na Gala događaju, 7. decembra u 16 sati, u sklopu Shift Money konferencije.

Pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje će imati priliku da predstave svoje fintech proizvode pred publikom i da se nadmeću za nagradu od dodatnih 5.000 eura. Najbolji startup u regionu će takođe sljedeće godine imati priliku predstaviti svoj proizvod na Međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u, gde će biti prisutni predstavnici cijele Raiffeisen Bank International grupacije. Elevator Lab Challenge realizuje Raiffeisen banka uz podršku Startita, sa partnerima: HUB387 (Bosna i Hercegovina), HUB385 (Hrvatska) i Shift Money konferencija.

Detaljne informacije o takmičenju i nagradama možete pronaći na linku

O Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.

Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE. Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40