Jedanaesti "JobFair - Iskoristi svoju šansu!" sajam zapošljavanja za studente

Jedanaesti "JobFair - Iskoristi svoju šansu!" sajam zapošljavanja za studente

Karijera Praksa
12.09.2019. / 12.09.2019.

Nakon jubilarnog desetog, "JobFair - Iskoristi svoju šansu!" se vraća na velika vrata. EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije koji će se održati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, 4. i 5. novembra.Održavanje Sajma, jedanaestu godinu zaredom, dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine na JobFairu je učestvovala 21 kompanija, a Sajam je posjetilo preko hiljadu studenata i diplomaca. Broj posjetilaca koji su zahvaljujući JobFairu pronašli željenu praksu, ali i zaposlenje, je iz godine u godinu sve veći.

Primarni cilj JobFaira je povezivanje studenata i diplomaca sa budućim poslodavcima, podsticanje poslovne kreativnosti i informisanosti o tržištu rada. Tokom ova dva dana posjetioci Sajma će imati priliku da učestvuju u raznim radionicama, i kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznaju kako doći do prakse, ali i kompetencija koje vode do stalnog zaposlenja u nekoj od ovih kompanija.

Kroz sve aktivnosti koje JobFair ‘19 pruža, predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da uvide kompetencije mladih ljudi, spremnost na rad, dodatno učenje i napredovanje, a sve u cilju veće konkurentnosti na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od prednosti JobFaira, svih ovih godina, je mogućnost ostavljanja biografija u JobFair CV bazu, kojoj kompanije učesnice imaju pristup tokom cijele godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3000 biografija koje se uvijek mogu dodatno ažurirati i dopuniti.

jobfair 2019


Svake godine, organizatori Sajma posebnu pažnju pridaju popratnim aktivnostima koje uveliko poboljšavaju kvalitet Sajma i doprinose većoj posjećenosti istog. Tokom Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice Sajma, zatim CV radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica.

Career Speed Dating kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a nudi mogućnost “odmjeravanja” između studenta ili diplomca i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta.

CSD omogućava studentima da se prvi put okušaju u razgovoru za posao s predstavnicima željenih kompanija te se uz svoje vještine izdvoje iz mase. U ovoj kratkoj simulaciji poslovnog intervjua, poslodavac može procijeniti kompetencije studenta i mogućnost njegovog prilagođavanja različitim situacijama. Ova radionica omogućava svim participantima da se suoče sa svojim strahom od poslovnog razgovora i lakše ga prevaziđu.

Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija kroz teorijski i praktičan dio predstavljaju rad kompanije i tehnologije kojima se koriste pri rješavanju problema, a studenti imaju mogućnost da iznesu svoje kreativne ideje i doprinesu lakšem rješavanju tih problema, ali i da nauče nešto novo što im može u budućnosti korisiti.

Novitet prošlogodišnjeg Sajma, koji je izuzetno dobro prošao kod studenata, je radionica poslovne komunikacije za koju se tražilo čak i mjesto više, što je dokaz da JobFair uvijek prati želje svojih posjetilaca. Uspješna i efektivna komunikacija je uvijek izazov za studente i diplomce koji tek koračaju poslovnim stazama. Upravo zbog toga je u sklopu JobFaira osigurana radionicu koja će svim zainteresovanim posjetiocima pružiti mogućnost poboljšanja svojih komunikacijskih vještina.

Vrijeme održavanja radionica i način za prijave bit će objavljeni na zvaničnoj stranici projekta.

Više o JobFairu možete pronaći na www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti ili ažurirati svoj CV. Također, JobFair - Iskoristi svoju šansu! možete pratiti i putem profila na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40