Izumitelj World Wide Web-a, Sir Tim Berners-Lee, otvara WeAreDevelopers World Congress 2023 u Berlinu

Izumitelj World Wide Web-a, Sir Tim Berners-Lee, otvara WeAreDevelopers World Congress 2023 u Berlinu

Konferencije Promo
16.03.2023.
  • Sir Tim Berners-Lee će održati keynote predavanje tokom najvećeg svjetskog kongresa za developere - WeAreDevelopers World Congress 2023
  • Očekuje se učešće preko 10.000 software developera, donosioca odluka i lidera iz tech industrije
  • Događaj će se održati tokom 27.-28.7.2023., uz diskusije koje će dati uvid u industriju i buduće trendove u razvoju software-a

WeAreDevelopers World Congress još jednom će okupiti najpoznatije lidere iz tech industrije u Berlinu. Najveći svjetski događaj za developere desit će se tokom 27.-28.7.2023., okupivši globalnu zajednicu developera kako bi diskutovali o izazovima, trendovima i inovacijama u industriji. Ovogodišnji moto kongresa je “Shaping the Future. Together.”

Kao i tokom prethodnih kongresnih izdanja, developeri će ponovo biti u centralnom fokusu: više od 10.000 developera, donosilaca odluka i lidera iz tech industrije se očekuju kao posjetioci. Prethodnih godina, kongres je okupio više od 1.000 uticajnih govornika uključujući: Steve Wozniak, Garry Kasparov, Cassie Kozyrkov, Amanda Silver, Joel Spolsky i mnogi drugi.

Ove godine kongres će otvoriti, niko drugi do  Sir Tim Berners-Lee, izumitelj World Wide Web-a! S razvojem pionirskih komponenti kao što su HTML, HTTP i prvog web preglednika na svijetu, britanski fizičar pokrenuo je pravu prekretnicu u industriji i otvorio put eri interneta. Uz mnoga druga priznanja, časopis TIME ga je proglasio jednim od “100 najvažnijih ljudi 20. stoljeća”.

“Obzirom da sam i sam developer, razumijem kako je široj zajednici prijeko potrebna razmjena informacija preko platforim kao što je WeAreDevelopers. Developeri jako cijene svoj rad, jer je u pitanju strast za kodiranjem i guranje novih ideja naprijed. Inovacija i disrupcija su ključni pokretači u ovoj branši, a najbolji način da ih ostvarite je da dijelite znanje sa ljudima koji imaju slično mišljenje. A to je upravo ono za što se WeAreDevelopers zalaže,” navodi Sead Ahmetović, CEO i suosnivač WeAreDevelopers.

WeAreDevelopers World Congress poznat je i po iznošenju revolucionarnih vijesti najpoznatijih tehnoloških lidera, poput Microsoftove najave službenog ukidanja Internet Explorera ili prve velike demo verzije GitHubovog Co-Pilota koju je predstavio izvršni direktor Thomas Dohmke tokom događaja u 2022. Stoga s nestrpljenjem očekujemo da saznamo kakva iznenađenja očekuju goste i publiku ove godine!

Više informacija o WeAreDevelopers World Congress 2023 možete pogledati na linku.

Vaše .ba domene
General
03.06.2024 09:23
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
03.06.2024 09:21
uhvatipopust.ba
Biznis
03.06.2024 09:21
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
27.05.2024 04:44