Infobip preuzima američku kompaniju OpenMarket za 300 miliona dolara

Infobip preuzima američku kompaniju OpenMarket za 300 miliona dolara

Kompanije Biznis
12.11.2020. / 12.11.2020.

Infobip je sklopio kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju podružnice  OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 miliona američkih dolara. Zaključenje transakcije očekuje se nakon zaprimanja regulatornih odobrenja.

Transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, prvog vanjskog finansijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. OEP je sarađivao s Infobipom u pronalaženja i izvršenja te transformativne transakcije.

Preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara. Prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta  omogućiti će mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

„Transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Infobip i OpenMarket imaju više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom“, rekao je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

OpenMarket vodeći je pružatelj mobile engagement rješenja koji pomaže najvećim svjetskim kompanijama u provedbi njihove skalabilne A2P (Application-to-Person) SMS, MMS i RCS korisničke komunikacije. OpenMarket već dugo ima vodeću ulogu i pionir je na tržištu SAD-a.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao