Facebook "srušio" hiljade apliakcija na iOSu, uključujući Viber i Spotify

Aplikacije Zanimljivosti
10.07.2020. / 10.07.2020.

Ukoliko koristite iPhone velika vjerovatnoća je da vam trenutno ne rade određene aplikacije. Naime, nije problem u vašem uređaju, već je krivac za to Facebook.

Mnoštvo popularnih servisa, uključujući Spotify, Pinterest, Twitter, Viber, Venmo, Tinder, pa čak i Apple-ov App Store, ima tehničkih poteškoća. Tačan broj pogođenih korisnika zasad nije poznat, ali preko 15.000 korisnika je prijavilo da nemaju pristup Spotifyju, Pinterestu i Wazeu, navodi Down Detector.

Problemi su uglavnom prsutni na iOS operativnom sistemu, pa u slučaju da imate navedene probleme na uređajima iPhone ili iPad, sada znate zašto.

Prema statusima korisnika na Twitteru, Facebook-ov SDK za iOS uzrokuje rušenje velikog broja drugih aplikacija. Na Facebook statusnoj stranici je objavljeno da se susreći sa "povećanim brojem grešaka" u iOS SDK-u.

Svjesni smo i istražujemo porast broja grešaka na iOS SDK-u zbog čega se neke aplikacije ruše, glasi poruka na Facebook-ovoj status stranici.

Također, mobilne verzije mnoštva popularnih igara, uključujući Call of Duty i PUBG, trenutno su nedostupne. Ipak, nejasno je da li ima veze s tehničkim poteškoćama na Facebooku.

Iz Vibera poručuju da ne deinstalirate aplikaciju jer to neće riješiti navedeni problem.