Essential najavio novi "neobični" telefon

Essential najavio novi "neobični" telefon

Tehnologija
09.10.2019. / 09.10.2019.

Kompanija koja se do sada nije proslavila poslovnim uspjehom ali je imala prilično hvaljene modele mobitela predstavila je koncept uređaja potpuno drugačiji od svega postojećeg.

Essential, proizvođač mobitela čiji je prvi čovjek "otac Androida" Andy Rubin, krajem prošle godine prestao je proizvoditi svoj pametni telefon PH-1. Planove za lansiranje modela PH-2 otprilike u isto to doba zamijenila je borba za opstanak kompanije, dok je Rubin najavljivao kako kompanija radi na "nečem sasvim drugačijem", odnosno konceptu mobitela koji će odskakati od svega do sada viđenog.

Sada se čini da ova izjava nije bila čisti marketing, već da je Essential zaista posljednjih godinu dana radio na konceptu potpuno inovativnog i oblikom drugačijeg mobitela. Rubin i Essential su tokom prošle noći na društvenim mrežama objavili prve fotografije tog uređaja za koji kažu da je prvi put krenuo u testiranja izvan laboratorija.

 

Na slikama je vidljivo da je Essential zamislio mobitel budućnosti kao uski, izduženi uređaj oblika koji možda najviše podsjeća na daljinski upravljač. S prednje strane nalazi se isti takav izduženi ekran dok je na stražnjoj strani prilično velika "grba" za kameru u obliku vulkana, te krug koji vjerojatno skriva čitač otiska prsta.

O ovom konceptu, koji nazivaju kodnim imenom Project GEM, nisu objavili mnogo tehničkih detalja. Fokusirali su se prije svega na "promjenjivu boju" kojom su obojena šarena kućišta, a Rubin je spomenuo i radikalno drugačije korisnički interfejs prilagođeno novom obliku ekrana.

Na slikama je vidljiv i prorez za selfie kameru u gornjem lijevom uglu ekrana, te kako se čini, jedna crvena LE-dioda u gornjem desnom uglu. I to je otprilike sve što su u ovom trenutku bili spremni podijeliti s javnošću – za sada nema podataka o ostalim tehničkim detaljima ili mogućem terminu lansiranja na tržište.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40