eSIM kartice uskoro u ponudi BH Telecoma

eSIM kartice uskoro u ponudi BH Telecoma

Tehnologija Novosti
30.07.2022.

BH Telecom se priprema za implementaciju podrške za eSIM kartice. Navedena usluga će omogućiti svim postojećim i budućim korisnicima korištenje nove eSIM tehnologije, u kompatibilnim uređajima.

eSIM (embedded-SIM) odlikuju napredne mogućnosti, kao što je jednostavnija instalacija, omogućavanje nekim telefonima da prvi put korisnicima ponude dual SIM ili čak podršku za više SIM kartica odjednom, koji to nisu u mogućnosti da ponude fizičkim putem, odnosno fizički nemaju ugrađena ležišta za više SIM kartica.

eSIM je, zapravo, velika stvar, koja će istinski promijeniti mobilnu telefoniju. Funkcioniše kao klasična plastična SIM kartica, preko čipa ugrađenog u tvoj uređaj, samo nema fizičke kartice. Sve je digitalno tj. elektronski i samim tim eSIM donosi mnogo novih mogućnosti.

U odnosu na klasične kartice su pouzdanije, sigurnije za korištenje i zaštićene od zloupotrebe najmodernijim sigurnosnim mjerama.

Prednosti eSIM kartica u odnosu na klasični SIM:

  • poslovni i privatni broj u jednom uređaju
  • postpaid i prepaid u istom telefonu
  • postpaid i data paket u istom telefonu
  • koristiti usluge različitih operatera (npr. na putovanju)
  • mogućnost kupovine i korištenja eSIM virtuelnih kartica putem interneta što je pogodno za turiste i dijasporu

Nije potrebno mijenjati karticu u slučaju:

  • zamjene mobilnog uređaja
  • gubitka ili oštećenja, eSIM kartica je virtuelna pa samim time je ne možete izgubiti ili oštetiti
  • u romingu, kada koristite usluge drugog operatera
  • korisnici iPhone uređaja po prvi put imaju mogućnost korištenja dva broja u svom telefonu.

eSim je namijenjen svim korisnicima mobilnih uređaja koji podržavaju ovaj oblik kartica, odnosno konfiguracije profila u uređajima.

Virtuelna eSIM kartica sadrži sve podatke kao i klasična SIM/USIM kartica, no puno je jednostavnija i sigurnija za korištenje. Za razliku od SIM/USIM kartice koju je potrebno fizički ubaciti u uređaj, eSIM je samo korisnički profil i dovoljno je u postavkama uređaja upisati pristupne podatke ili skenirati QR kod da bi mobilni broj bio povezan s uređajem.

Korisnik istovremeno može imati veći broj eSIM kartica instaliranih na svom uređaju koje može koristiti kao i obične fizičke SIM/USIM kartice, s tim da u jednom momentu može biti aktivan samo jedan eSIM.

Komercijalna primjena ove usluge počinje od 26.8.2022. godine. 

Tada ćete moći zamijeniti postojeću SIM/USIM karticu ili kupiti novu na svim prodajnim mjestima, info prodajnim pultovima kao i putem web shopa BH Telecoma po cijeni od 11,70 KM sa PDV.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao