Elevator Lab Challenge – Upoznajte se sa perspektivnim bh. fintech startupima

Startupi Takmičenja
26.08.2019. / 26.08.2019.

Raiffeisen banka poziva sve zainteresovane da se u četvrtak, 29. avgusta u 18 sati pridruže takmičenju Elevator Lab Challenge koje će se održati u prostorijama HUB 387 i upoznaju se sa najperspektivnijim bosanskim fintech startupima koji će predstaviti svoje inovacije i najnovija rješenja iz područja finansijskih tehnologija.

Osam najboljih fintech startupa koji su prošli selekciju Raiffeisen banke će se pred stručnim žirijem i publikom takmičiti za novčanu nagradu od 5.000 eura i plasman na regionalno finale Elevator Lab Challenge u Beču.

Rollsoft, Sentry, 15do3, Thematic, Logate i UhuraSolutions, Kliker, Digital Asset Management su timovi koji će se predstaviti pred stručnim žirijem kojeg čine: Haris Gondžo, Direktor IT - Informacione Tehnologije, Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina; Hasan Hasić, Direktor centra digitalnog bankarstva, Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina; Rešad Začina, suosnivač i izvršni direktor Ministry of Programming; Edin Poprženović, CEO ABC TECH Group i Kenan Trokić, Izvršni direktor kompanije Own.

Događaj je otvorenog tipa uz obaveznu prethodnu prijavu na sljedećem linku

O takmičenju

Regionalni Elevator Lab Challenge je organizovan kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Najbolji startupi sa svakog takmičenja dobiće nagradu od 5.000 eura, kao i direktan plasman u polufinale Elevator lab akceleratorskog programa Raiffeisen Bank International u Beču, gdje će se takmičiti s pobjednicima iz drugih zemalja.

Regionalni Elevator Lab Challenge završiti će se Gala događajem u Beogradu na kome će pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj biznis predstave pred stručnim žirijem i publikom i izbore se za nagradu od dodatnih 5.000 eura.

Regionalni Elevator Lab challenge sprovodi Raiffeisen banka uz podršku organizacija Startit, HUB385, HUB387, Heapspace, Networks.ba i Digitalizuj.me.

O Raiffeisen bank Bosna i Hercegovina

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Detaljne informacije o projektu, planu  učestovanja, vremenskim okvirima i nagradama, mogu se pronaći na web stranici