EESTech Challenge Sarajevo 2023 - Otvorene prijave!

EESTech Challenge Sarajevo 2023 - Otvorene prijave!

Takmičenja Edukacija
20.02.2023. / 20.02.2023.

Jedinstvena prilika da studenti razmijene svoja tehnološka iskustva, upoznaju nove ljude, povežu se sa kompanijama i univerzitetima, rade na problemima zajednice, te budu dio zanimljivih projekata direktno vezanih za razvoj mobilnih aplikacija. Upravo je to ono što EESTech Challenge omogućava svojim učesnicima.

EESTech Challenge (EESTEC Technology Challenge) je međunarodno takmičenje studenata koje se sastoji se od dvije runde: 

  1. Lokalna runda, odnosno, lokalni hakatoni koje organizuju EESTEC lokalni komiteti u različitim evropskim gradovima,
  2. Finalna runda, gdje pobjednici lokalnih rundi imaju priliku da se okupe i takmiče.

Nakon što su se prethodna takmičenja pokazala uspješnim i imala značajan odziv među studentima, Udruženje studenata elektrotehnike, Lokalni komitet Sarajevo odlučilo je da želi učestvovati na ovom projektu. Pored Sarajeva lokalne runde će se održati od februara do aprila u sljedećim evropskim gradovima: Ahen, Atina, Aveiro, Beograd, Eskišehir, Istanbul, Krakov, Ljubljana, Milano, Minhen, Niš, Patras, Sankt Peterburg, Sarajevo, Solun, Trst i Ksanti. Pobjednička ekipa iz Sarajeva će imati priliku predstavljati našu državu na finalnoj rundi koja će se održati u jednom od gradova Evrope, koji će uskoro biti poznat. 

Lokalna runda u Sarajevu će se održati od 10. do 12. marta 2023. godine, unutar Energoinvest Blum Lab prostorija.

Tema takmičenja je “Gamifikacija pri razvoju mobilnih aplikacija” (Mobile App Development: Gamification). Generalno govoreći, gamifikacija je proces u kojem se koriste elementi igrica kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i motivisali korisnici da kontinuirano koriste aplikaciju. Gamifikacija se postiže kroz različite mehanike igrica, kao što su bodovanje, nagrade, nivoi i takmičenja. Ova metodologija se često koristi u aplikacijama za fitnes, obrazovanje i produktivnost, jer pomaže korisnicima da postignu svoje ciljeve i ostvare osjećaj uspjeha.

Tokom akademskog dijela lokalne runde učesnici će imati priliku da kroz predavanja stručnjaka iz prakse pobliže shvate suštinu i značenje same teme takmičenja. Nakon predavanja slijedi najzanimljiviji dio, a to je samo takmičenje koje će trajati 24 sata i u sklopu kojeg će tročlane ekipe učesnika dobiti priliku da osmisle rješenje za postavljeni problem. 

Pravo učešća ostvaruju studenti svih fakulteta u Bosni i Hercegovini koji će imati priliku steći i unaprijediti svoje sposobnosti te se istovremeno umrežavati i razmijenjivati iskustva. Prijaviti se možete do 24.02.2023, 23:59:59 pomoću sljedeće forme.

Ovaj projekat je implementiran u saradnji sa CSEC-om, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Više informacija o samom projektu i novostima možete pronaći na zvaničnim web stranicama projekta: eestechchallenge.eestec.net, challenge.eestec-sa.ba, kao i na našim društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40