"Bygone Dreams" domaća igra dobila dvije nagrade na WN Dev takmičenju

"Bygone Dreams" domaća igra dobila dvije nagrade na WN Dev takmičenju

Gaming
23.05.2021.

Igra "Bygone Dreams" rađena u produkciji sarajevskog Prime Timea dobila je dvije nagrade na WN Dev takmičenju za igre rađene u Unreal Engine 4.

Bygone Dreams (Minuli Snovi), je fantastična akciona avantura smještena u nadrealni svijet snova. Kreirao ju je tim iz Sarajeva, a igra vodi igrače na nezaboravnu avanturu kojom se prožimaju elementi slavenske mitologije i bosanskog srednjovjekovnog folklora.

"Čast nam je da smo pored 550 drugih igara uspjeli ući najprije u polufinale, a zatim i u finale. Žiri je činilo 40 profesionalaca iz ove industrije. Dobili smo dvije nagrade: Best game od Epica, kao i njihovu custom licencu, te nagradu G Core Labsa i njihov QA servis za našu igru", govori producent Adnan Čuhara.

Dodaje kako su nagrade samo znak da je Prime Time uspio napraviti kvalitetan proizvod koji se može takmičiti na svjetskom nivou.

"Trenutno završavamo PC verziju i pripremamo verziju ove igre za Sony Play Station, XBOX i Nintendo Switch. Ovo je treća nagrada za našu igru, iako još uvijek nije predstavljena javnosti. Pored ova dva priznanja, igrica je nagrađena za vizuelnu izvrsnost na festivalu Reboot Develop. Posebno bih se zahvalio cijelom timu koji je na igri radio tri godine", zaključio je Čuhara.

Bygone Dreams se trenutno može dodati na listu želja na Steam platformi za igre a očekivani izlazak na Stem platformi je kraj 2021. Izlazak na konzole je planiran na proljeće 2022. Dodatne platforme i datum izlaska će biti najavljeni kasnije.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40