Besplatni kursevi za 10 najtraženijih profesija na LinkedIn-u za koje vam nije potrebno predznanje

Besplatni kursevi za 10 najtraženijih profesija na LinkedIn-u za koje vam nije potrebno predznanje

Edukacija Karijera
02.07.2020.

Microsoft pokreće inicijativu koja će pomoći svima koji su izgubili posao tokom korone.

Microsoft je jučer zvanično pokrenuo inicijativu koja za cilj ima da pomogne svima koji su u ekonomskim poteškoćama zbog posljedica korona virusa. Mišljenja su da je jedno od ključnih i najkorisnijih polja za prevazilaženje ekonomskih problema, individualni napredak u različitim digitalnim vještinama. Tim povodom, inicijativa koju su osmislili okuplja dosadašnje resurse iz različitih edukativnih polja i sa različitih platformi, da bi ih podijelili sa svima koji su zainteresovani da unaprijede svoja znanja i vještine, piše Engadget.

Inicijativa ima za cilj da podijeli sva znanja na globalnom nivou. Kompanija će na osnovu sakupljenih podataka koji pokazuju koje se profesije traže i kakve vještine su za njih potrebne, osmisliti besplatan edukativni sadržaj.

Šta sve inicijativa obuhvata?

U ovom trenutku možete pogledati edukativne sadržaje koji su dostupni na LinkedIn-u ‒ za sada su pripremljeni kursevi za deset pozicija za koje je procijenjeno da postoji najveća potražnja radne snage.

U ovu grupu uvršteni su menadžer projektaIT administratorsoftver developergrafički dizajner i druge pozicije. Da biste se se priključili jednom od navedenih kurseva, nije potrebno predznanje, neophodno je samo da razumijete engleski jezik. Na primjer, ako se odlučite za poziciju softver developera, susrešćete se sa osnovama baza podataka, Jave, Pythona, CSS-a i HTML-a.

U slučaju da ne pronalazite odgovarajući kurs pogledajte i besplatni sadržaj koji se nalazi na Microsoft Learn-u, a u okviru inicijative je predviđeno da mjesto za praktičnu provjeru znanja u pojedinim oblastima bude GitHub Learning Lab, s tim što ova platforma također nudi edukativni materijal.

Postoji i nekoliko tutorijala koji su posvećeni prevazilaženju stresnih situacija u periodu kada ste izgubili posao. Pogledajte sadržaj pripremljen za proces potrage posla, za razvoj profesionalih vještina, za jednostavnu digitalnu transformaciju, za prevazilaženje stereotipa i drugih nejednakosti.

Microsoft planira da od navedene inicijative napravi sistem za cjeloživotno učenje, koji bi bio pogodan za sve kompanije i njihove zaposlene, s ciljem da im se pruži prilika za konstantno usavršavanje. U okviru ovog plana najavljen je razvoj posebne aplikacije koja će funkcionisati u sklopu Microsoft Teams-a.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40