Atlantbh dodjeljuje 20 stipendija studentima IT smjerova

Atlantbh dodjeljuje 20 stipendija studentima IT smjerova

Edukacija Konkurs
07.11.2019. / 07.11.2019.

Kompanija Atlantbh d.o.o raspisala je konkurs za dodjelu 20 stipendija za 2020. godinu redovnim studentima sa IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, za školsku 2019/2020. godinu. Stipendije se dodjeljuju za sljedeće kategorije:

  1. kategorija: uspješni studenti prvog ciklusa studija (I, II godina) - 10
  2. kategorija: studenti iz socijalno ugroženih porodica(I, II godina) - 10


Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za kategoriju 1 i 350,00 KM za kategoriju 2, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.


Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BiH i već godinama postiže izvrsne rezultate kroz saradnju sa nekim od najvećih kompanija na svijetu.

Pored izuzetno uspješnih poslovnih rezultata, kao i jedinstvenog radnog okruženja, Atlantbh posebnu pažnju posvećuje projektima za dobrobit zajednice, te na mjesečnom nivou podršku daju različitim društveno-korisnim aktivnostima. U protekloj godini su podržali izgradnju dječijeg parka, mlade sportske nade, srednjoškolce na svjetskim takmičenjima, opremanje škola, te su tokom cijele godine stipendirali 10 studenata sa tehničko-tehnoloških fakulteta.

Posebno ističu program ABH prakse, kroz koji je u posljednjih nekoliko godina obučeno preko 100 mladih ljudi, od kojih svi trenutno rade u struci, a njih oko 40 najboljih trenutno radi u kompaniji Atlantbh.

Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je uvijek bio jedan od prioriteta za Atlantbh. Zbog toga i ove godine raspisuju konkurs za stipendiranje 20 redovnih studenata IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH (I i II godina, I ciklus studija) i to u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica.

"IT industrija iz godine u godinu raste, te predstavlja jako bitan faktor u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Ipak, dalji razvoj industrije je moguć jedino kroz obrazovanje novih kadrova. Kroz različite edukacione događaje, kao i ABH praksu koju organizujemo nekoliko puta godišnje, mi kontinuirano ulažemo svoje znanje i resurse u razvoj novih generacija. Svoje izvanredne uspjehe u protekloj godini, za koje su prije svega zaslužni naši ljudi, želimo podijeliti sa ostalim. Stipendiranjem studenata, želimo pomoći njihovo obrazovanje i usavršavanje u ovoj oblasti, te smatramo to najboljim načinom za doprinos razvoju i ekspanziji IT sektora u BiH. Atlantbh u martu 2020. godine obilježava punih 20 godina od svog osnivanja i u to ime, umjesto ovogodišnjih 10, odlučili smo da naredne godine dodijelimo ukupno 20 stipendija za studente IT smjerova", izjavio je Milad Čerkić, CEO Atlantbh

Nadaju se da će njihov primjer slijediti i ostale kompanije, kako u IT, tako i u drugim industrijama, te ističu: "Uprkos ogromnom potencijalu koje nudi naše tržište, znamo da velika većina mladih želi otići iz naše zemlje. Mi smo primjer da se ne mora ići u svijet da bi se uspjelo, nego da svijet može doći i vama, ukoliko ste dovoljno dobri. Želimo omogućiti novim generacijama da se ovdje obrazuju, zaposle i grade budućnost u Bosni i Hercegovini".

Detalje konkursa možete pronaći u ovom dokumentu.

IT Base forum Registruj se
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
12.11.2021 16:02
Slika dana
Off topic
30.09.2021 02:22
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
30.01.2021 06:37
Learning Python Course!
Programiranje
14.09.2020 14:31