Apple uvodi opciju za snimanje poziva na iPhone

Apple uvodi opciju za snimanje poziva na iPhone

Tehnologija Zanimljivosti
18.06.2020.

Za razliku od Android mobilnih uređaja, koji imaju mogućnost automatskog snimanja razgovora putem raznih aplikacija, na iPhone automatsko snimanje razgovora nije moguće. Zbog sigurnosnih ograničenja iOS operativnog sistema nije bilo moguće kreirati aplikaciju koja može snimati razgovor tokom poziva.

Međutim zadnjih dana internetom je počeo kružiti "screenshot", napravljen na uređaju koji ima instaliranu iOS 14  verziju, koja će krajem mjeseca biti dostupna za ažuriranje. Na slici je, u postavkama, vidljiva nova opcija za snimanje glasovnih poziva, uz dodatne napomene. Naime, aktiviranjem opcije svi odlazni i dolazni pozivi će se automatski snimati, a korisnik je dužan informisati sagovornika ukoliko snima trenutni razgovor.

iPhone snimanje poziva i razgovora

Obzirom da se zakoni u vezi snimanja razgovora razlikuju širom svijeta, moguće je da će navedena opcija biti dostupna samo korisnicima iz zemalja gdje je snimanje dozvoljeno. Sama prodaja uređaja koji imaju navedenu mogućnost nije zabranjena.

Neki smatraju da bi korištenjem ove opcije došlo do narušavanja privatnosti, međutim i sada se poziv veoma jednostavno može snimiti prebacivanjem poziva na glavni zvučnik uz dodatni uređaj za snimanje.

Ova izuzetno zanimljiva opcija će biti prezentovana tokom WWDC 2020 konferencije, koju Apple prvi put organizuje isključivo online zbog još aktivne COVID-19 zaraze.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao