Apple Music stigao u BiH  — Prvih 6 mjeseci besplatan!

Apple Music stigao u BiH — Prvih 6 mjeseci besplatan!

Aplikacije Novosti
21.04.2020. / 21.04.2020.

Apple korisnici iz Bosne i Hercegovine su navikli na nedostatak podrške i dostupnosti servisa za domaće tržište. To se, nakon dogogodišnjeg iščekivanja, konačno promijenilo!

Apple je na službenom blogu objavio saopćenje kojim najavljuje dostupnost novih usluga širom svijeta. S tim u vezi smo dobili pristup lokalizovanim verzijama sljedećih servisa:

  • App Store
  • Apple Arcade
  • Apple Music
  • Apple Podcasts
  • iCloud

Do sada se dio ovih usluga mogao koristiti tako što smo birali Hrvatsku, međutim i oni su tek sada dobili podršku za Apple Music.

The App Store, Apple Arcade, Apple Music, Apple Podcasts and iCloud are now available in the following countries and regions:
 
Europe: Bosnia and Herzegovina, Georgia, Kosovo, Montenegro, and Serbia.

Kako podesiti Bosnu i Hercegovinu u postavkama za App Store i iCloud

Potrebno je da uradite sljedeće korake: Settings > iTunes & App Store > Apple ID > View Apple ID > Country/Region > Bosnia & Herzegovina

Nakon toga ćete morati ponovo dodati platnu karticu koju koristite za plaćanje servisa koje ste ranije koristili, a isti se plaćaju.

Besplatan Apple Music

Vjerovatno vijest koja će najviše obradovati Apple korisnike je mogućnost korištenja pune verzije Apple Music usluge i to prvih šest mjeseci potpuno besplatno! Za korištenje je potrebno da sa App Store-a instalirate aplikaciju Apple Music. Nakon šest mjeseci usluga će se naplaćivati 4,99 eura mjesečno. Osim standardne u ponudi je i porodična pretplata po cijeni od 7,99 eura i važi za maksimalno 6 korisnika.

Apple Music BiH

Na dobitku i regija

Osim Bosne i Hercegovine isti set usluga su dobile i Kosovo, Crna Gora i Srbija. Hrvatska je od ranije imala podršku za ostatak usluga, te je ovaj put dobila Apple Music, koji je nedostajao.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40