Amazon: Svi koji mogu da rade od kuće će tako raditi najmanje do januara 2021.

Amazon: Svi koji mogu da rade od kuće će tako raditi najmanje do januara 2021.

Biznis Karijera Zanimljivosti
19.07.2020. / 19.07.2020.

Kompanija po drugi put odlaže vraćanje u kancelarije, pošto je zabilježen novi rekord od 60.000 dnevno zaraženih na području SAD-a.

Pandemija na teritoriji SAD-a ne pokazuje znake slabljenja, sudeći po četiri dnevna rekorda po broju obolkelih u junu, i novom rekordu osmog jula, kada je u jednom danu 60.000 zaraženo korona virusom. U istom periodu primjećuje se da većina kompanija nastavlja sa remote režimom ili ponovo zatvara poslovnice, kao što je bio slučaj sa Apple-om.

Kako piše Business Insider, kompanija Amazon objavila je da će svi zaposleni koji svoje dužnosti mogu da obavljaju kod kuće moći da ostanu sve do kraja godine na remote režimu, tačnije do osmog januara. Tom odlukom produžen je prvobitno postavljen termin u kom je predviđen povratak na radna mjesta u oktobru. 

Kako pandemija na području SAD-a ne pokazuje znake slabljenja, Amazon je donio samo jednu od sličnih inicijativa koje u ovom trenutku sprovode i druge kompanije. Podsjetimo se da je Apple zatvorio više od 10% svojih poslovnica krajem juna, da je Twitter omogućio rad od kuće bez ograničenja, i da Facebook planira da polovinu radnika u narednoj deceniji osposobi tako da rade od kuće.

Elitni američki univerziteti organizuju narednu školsku godinu remote

Postoje polemike i kako studirati u narednoj školskoj godini, koliko je efikasno učenje na daljinu ako se utvrdi da je neophodno? Od prve nedjelje jula poznato je da će više elitnih američkih univerziteta zahtjevati od većine studenata da pohađaju nastavu online.

Postoji li problem ukoliko učenik ne može tako da uči?

Podsjetimo se istraživanja sprovedenog na uzorku od pet miliona američkih učenika, gde je utvrđeno da je nivo stečenog znanja tokom pandemije daleko manji nego u normalnim okolnostima. 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao