Amazon CloudFront uskoro u Zagrebu

Tehnologija Novosti
12.02.2021.

Amazon CloudFront najavljuje svoju prvu rubnu lokaciju u Zagrebu. Ta nova rubna lokacija u Zagrebu omogućit će korisnicima čak 14% smanjenja kašnjenja prvog bita i uključena je u cijenu CloudFronta u evropskoj regiji.

Amazon CloudFront mreža je za isporuku sadržaja koju nudi Amazon Web Services. Mreže za dostavu sadržaja pružaju globalno distribuiranu mrežu proxy servera koji keširaju sadržaj, poput web videa ili drugih glomaznih medija, lokalno potrošačima, poboljšavajući tako brzinu pristupa za preuzimanje sadržaja.

Omogućuje brze dostave sadržaja (CDN) koja korisnicima, globalno, sigurno isporučuje podatke, videozapise, aplikacije i API-je s malim kašnjenjem i velikim brzinama prijenosa, sve u okruženju pogodnom za programere.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

CloudFront nudi najnaprednije sigurnosne mogućnosti, uključujući šifriranje na razini polja i podršku za HTTPS, neprimjetno integrirane s AWS ShieldomAWS Web Application Firewall i Route 53 za zaštitu od više vrsta napada, uključujući DDoS napade mrežnog i aplikacijskog layera. Te se usluge smještaju na rubnim dijelovima mreže – globalno skalirane i povezane preko mrežne infrastrukture AWS.