Huawei: službeno saopćenje vezano za Googleov prekid saradnje

21. May '19 Novosti

Nakon što su se pojavile informacije da je Google suspendovao izvjesne poslove s Huaweijem, Bug.hr je objavio  službenu izjavu iz domaće podružnice ove kompanije.

"Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji.

Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tabletima, kako onima koji su prodani tako i onima koji su na zalihama.

Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo."

Također, iz Huaweija su proslijedili i službene izjave iz Googlea i sa strane razvojnog tima Androida:

Google: "Pridržavamo se odluke i razmatramo implikacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect i dalje će funkcionirati na postojećim Huawei uređajima."

Android: "Uvjeravamo vas da se pridržavamo svih američkih vladinih zahtjeva, usluge kao što su Google Play i sigurnosne usluge Google Play Protect i dalje će funkcionirati na postojećim Huawei uređajima."

Izvor: www.bug.hr