LANACO uskoro stiže i na tržište Azije

LANACO uskoro stiže i na tržište Azije

Kompanije
02.05.2019.

LANACO je jedna od najvećih IT kompanija iz Bosne i Hercegovine, sa preko 320 zaposlenih a nedavno su otvorili novi ured i u Sarajevu.

Na poziv strateškog partnera za dio tržišta Azije, predstavnici LANACO-a su boravili u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije.

Tokom posjete koja je trajala pet dana, predstavnici LANACO-a su imala priliku da se upoznaju sa strateškim planovima razvoja IT-a od ljudi iz kabineta predsjednika Vlade Mongolije. Istom prilikom Vlada Mongolije je upoznata sa proizvodima iz portfolija kompanije LANACO za koje je zajednički ocijenjeno da su u skladu sa prethodno iskazanim potrebama Vlade, saopćeno je iz ove kompanije.

U cilju operacionalizacije dogovorenog na ovom sastanku, u narednim danima organizovano je više odvojenih sastanaka sa predstavnicima ministarstava zaduženih za razvoj sistema u oblastima Smart Government, eHealth, eTax i eObrazovanja.

Imajući u vidu konkretne projekte predstavnici LANACO-a su imali sastanke i sa predstavnicima Svjetske Banke sa ciljem upoznavanja o planiranim projektima u bliskoj budućnosti.

"Uvažavajući strukturu i razvijenost IT tržišta Mongolije, kompanija LANACO se predstavila i razgovarala o saradnji sa najvećim privatnim kompanijama koje značajno utiču u strukturi BDP-a Mongolije. U današnjoj globalnoj ekonomiji, LANACO je svojim primjerom pokazao da domaće kompanije zahvaljujući svojim proizvodima mogu uspješno da uspostavljaju poslovanje na stranim tržištima", poručuju iz LANACO.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40