Infobip praksa: program za mlade IT inženjere

27.01.2019 28.01.2019 Praksa

Prijave na program prakse za mlade IT inženjere je otvoren do 7. februara za studente preddiplomskog i dodiplomskog studija te nedavno diplomirane iz područja IT-a i to za dvije pripravničke pozicije:

  • Software Engineer (10-sedmica program)
  • Presales Engineer (2-sedmice program)

Bez obzira vole li više kodirati ili žele brusiti znanje fokusirajući se na poslovnu stranu priče i kreirati tehnička rješenja prema klijentima, Infobip svim IT studentima nudi priliku za učenje. Praksa je regionalna, za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a na svaki program se prima 25 studenata.

Program je dio strategije kojom Infobip želi postati centar izvrsnosti inžinjerstva koji će okupljati najbolje softverske inžinjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja i studentima omogućuje da razvijaju karijeru, steknu globalno iskustvo i rade na projektima od svjetskog značaja.

Još tri razloga za uključivanje u program:

  • Rad na razvoju rješenja koja koriste najpoznatiji svjetski brandovi
  • Prilika za učenje uz industrijske lidere i mentore
  • Iskustvo života i rada u najvećem regionalnom tehnološkom kampusu u prva dva tjedna programa

“Program prakse je prilika da privučemo kvalitetne mlade ljude, omogućimo im zanimljive projekte, specifična tehnička znanja i priliku da osjete što znači raditi u globalnoj IT firmi. Infobipovo okruženje je multikulturalno, imamo 1 400 zaposlenih stručnjaka i razvojne timove u više zemalja, a klijenti su nam globalni – od najinovativnijih kompanija iz Silicijske doline, preko najvećih banaka u Aziji do ridesharing kompanija poput Ubera. Donedavno se AI, Machine Learning, chatbotove, IOT, VR/AR doživljavalo kao “buzzworde”, a danas te tehnologije imaju apsolutno smislenu i opravdanu primjenu, postaju realna potreba i zato će projekti na našem programu prakse biti upravo iz tih područja”, izjavio je Izabel Jelenić, CTO Infobipa.

Program prakse u prve dvije sedmice studente vodi u Vodnjan gdje će iskusiti život u najmodernijem tehnološkom kampusu u regiji – Pangea. Edukacijski dio programa za Software inžinjere kreće 25. februara, a za Presales inžinjere 11. marta i uključuje predavanja te rad na projektu koji simulira stvarnost i priprema studente za svakodnevni rad u multikuturalnom okruženju.

Troškove prijevoza i smještaja u Vodnjanu pokriva Infobip, a više informacija dostupno je na web stranici.