Održan Code Smash Hackathon - pobjednik tim "First Tech"

Održan Code Smash Hackathon - pobjednik tim "First Tech"

Edukacija Takmičenja Startupi
19.10.2019. / 19.10.2019.

Jučer je u ZEDI održan Code Smash Hackathon, takmičenje za studente Politehničkog fakulteta - Odsjek softversko inženjerstvo. Takmičenje je organizirao Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici u saradnji sa kompanijom Softray Solutions uz pomoć brojnih sponzora. Studenti podijeljeni u timove, danas su rješavali problem koji se tiče zagađenja okoliša, a za tri tima sa najboljim rješenjem su obezbijeđene vrijedne nagrade.

Na samom početku prisutnima su se obratili: prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, dekan Politehničkog Fakulteta, Valerija Gasman, predstavnica Unicredit banke, Alma Suljučić, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Merlina Ramani iz HR odjela Softray Solutionsa, Halim Prcanović, rukovodilac Centra za monitoring ZDK, Senad Huseinagić, direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Takmičari su vrijedno radili na idejnim rješenjima na problem iz obasti zaštite okoliša, te smo nakon 12 sati rada i prezentacija rješenja, a na osnovu ocjena stručnog žirija dobili i pobjednike.

Sve prezentacije su ponudile zaista kreativne ideje s ciljem poboljšanja zaštite okoliša i poboljšanja zdravlja, no prema ocjenama žirija danas je najkreativniji bio tim „First Tech“ koji je osvojio vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 5000,00 KM.

Drugo mjesto zauzeo je tim „Lešinari“ koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 1500,00 KM, dok je treće mjesto osvojio tim „Code Ninjas“ sa osvojenom novčanom nagradom u iznosu od 1000,00 KM. Nagrade je uručio prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Čestitam Politehničkom fakultetu i suorganizatorima, a posebno studentima koji su učestvovali na ovom takmičenju. Ministarstvo će i ubuduće podržavati ovakve aktivnosti, rekao je na kraju takmičenja ministar Kozlić.

Takmičenje je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, kompanija Softray Solutions iz Sarajeva kao i mnogobrojni sponzori. Studentima upućujemo iskrene čestitke!

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao