Planirate pokrenuti blog? Ponuda .COM domena za 0.99$ i 50$ hosting kredita

Planirate pokrenuti blog? Ponuda .COM domena za 0.99$ i 50$ hosting kredita

Online kupovina i prodaja Novosti
12.06.2019. / 13.06.2019.

Kada je započelo pisanje blogova krajem 90-ih, pisali su ih, uglavnom, ljudi koji su samo željeli podijeliti svoje misli, iskustvo i mišljenje na internetu. Svi pišu blog – od onih koji rade na internetu, jer imaju vlastiti posao od kuće, savjetnici za internetski marketing pa do ostalih značajnih ili važnih brendova i kompanija. Za mnoge je blog glavno sredstvo zarade na internetu

Šta je blog?

Blog je poseban oblik internet stranice na kojoj možemo objaviti sadržaj i povezati se s našom ciljnom publikom koja nas prati ili koja će nas pratiti u budućnosti. Drugim riječima, blog je jedinstvena platforma koja nam omogućava stvaranje i objavu digitalnog sadržaja s namjerom internetskog marketinga te ujedno omogućuje našoj publici komentiranje i praćenje sadržaja na tom blogu. Postoji više vrsta bloga i kategorija, a neke od njih su:

  • Dnevnik na Internetu (iznosimo naša iskustva i mišljenje)
  • Trening i edukacija (pomoću dobrog i korisnog sadržaja pomažemo posjetiteljima i našoj ciljnoj publici)
  • Analiza (analiziramo određenu temu, događaj, knjigu ili nešto slično)

Kako započeti s Blogom?

Ako vas zanima i želite započeti s vlastitim blogom u nastavku donosimo nekoliko osnovnih i jednostavnih koraka.

Izaberite svoj segment tržišta

Područje, segment ili industriju kojom ćete se baviti trebate izabrati vrlo oprezno, izbor vašeg segmenta tržišta trebao bi predstavljati ono o čemu ćete dijeliti sadržaj na Vašem blogu. Vaš blog može govoriti o dizajnu interijera, zaradi na internetu, osiguranju, poslu kod kuće, finansijama ili o nekoj drugoj temi kojom vladate, koju poznajete i s kojom imate iskustva.

Izaberite ime svoje domene

Kad govorimo o pisanju bloga, jako je važan izbor prave domene za blog. Ime Vaše domene trebalo bi potaknuti dodatno zanimanje i interes za Vaš blog; isto tako, ime bi trebalo biti jedinstveno, posebno i svakako što jednostavnije za pamćenje.

Izaberite naslov bloga

Iako nije obavezno, naziv bloga se može razlikovati od naziva domene. Preporuka je da to bude nekoliko riječi koje opisuju ono o čemu planirate pisati. To dodatno pomaže za bolje pozicioniranje na Google pretrazi. U krajnjem slučaju možete odabrati Vaše ime i prezime ukoliko će blog biti kao vaš online dnevnik.

Izaberite pouzdan web hosting

Kad ste pažljivo izabrali domenu i naziv za Vaš blog, potrebno je pronaći i odabrati kvalitetan i provjeren web hosting za Vaš blog. DigitalOcean se pokazao kao veoma pouzdan i brz hosting uz nisku cijenu održavanja. Od nedavno imaju i marketplace pomoću kojeg jednim klikom možete instalirati WordPress, koji je takoreći standard za pisanje blogova. 

Ukoliko ste planirali, ili se odlučite, na pokretanje bloga donosimo vam veoma povoljne i pouzadane ponude za kupovinu domene i web hostinga.

Na HostPapa.com je u toku ponuda .com domena po cijeni od 0.99$, inače koštaju oko 10tak dolara. Ponuda je ograničena pa je preporuka što prije registrovati ukoliko imate spreman naziv.

Što se tiče hostinga ukoliko se odlučite za DigitalOcean registracijom na ovom linku ostvarujute bonus od 50$.

Napraviti blog je jednostavno i moguće je to učiniti vrlo brzo, ali zaraditi na internetu i ostvariti postavljene rezultate nije jednostavno. Mnogi se odluče i počnu s pisanjem bloga kako bi zaradili na internetu, postavljajući pri tom nerealne ciljeve i onda grade svoj blog, ali za nekoliko sedmica ili u najboljem slučaju mjeseci, odustanu.

Blog trebate iskoristiti sa svrhom da obradite posebnu temu unutar vašeg segmenta tržišta i na takav način riješite problem i pomognete svojoj publici, a Vaša će publika zauzvrat kupovati od Vas, jer ćete biti osoba vrijedna povjerenja i imati kredibilitet.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao