Lokacija ureda
Sarajevo Šibenska b.b.
Sarajevo Zmaja od Bosne 12c (Kubus C) SYS Company edukacijski centar
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
SYS Company logo

SYS Company

Sarajevo

SYS Company d.o.o. je bosanskohercegovačka IT kompanija osnovana 1999. godine. Od samog osnivanja, etablirao se kao istinski value added distributer sa ciljem da svojim partnerima i korisnicima pruži najveći mogući kvalitet proizvoda i usluga, što je i danas osnovna odlika kompanije.

SYS Company 1999. godine postao je autorizirani Cisco Systems distributer za Bosnu i Hercegovinu, da bi već u drugoj godini poslovanja dobili status autoriziranog Microsoft distributera za Bosnu i Hercegovinu. Distribucijski portfolio širimo 2003. godine, kada smo upotpunili našu ponudu sa infrastrukturalnim rješenjima kompanije Rittal, dok smo 2007. godine započeli saradnju i sa francuskim proizvođačem rješenja za besprekidno napajanje Infosec.

Prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine postajemo autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa kompletnim Dell Technologies value portfoliom.

2017. godinu započinjemo sa distribucijom proizvoda iz scanning and printing portfolia Honeywell, još jednog svjetski poznatog proizvođača, da bismo krajem 2018. godine potpisali distributerski ugovor sa još jednim svjetskim liderom, ovaj put na polju video-nadzora, kontrole pristupa i video-prezentacijske opreme, Dahua Technology.

Posebno smo ponosni da 2019. otvaramo vrata SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta. SYS Company edukacijski centar svojim će polaznicima omogućiti pohađanje inovativnih IT i poslovnih edukacija čiji se programi temelje na višegodišnjem iskustvu naših konsultanata u implementaciji vodećih tehnologija u različitim granama industrije.

Naše višegodišnje iskustvo u distribuciji, analizi poslovnih i IT procesa , te implementaciji IT rješenja smo sticali kako kod malih, tako i kod srednje velikim i enterprise kompanijama unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankar-stvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Izvrsnost je ono što nas istinski pokreće. Vodeću poziciju na tržištu gradimo na stručnosti našeg prodajnog i inžinjerskog kadra, praćenju postojećih i kreiranju novih trendova na IT tržištu, kao i na pružanju podrške poslovnim procesima i sistemima naših partnera i korisnika.

Naša misija je razvijanje povjerenja i partnerstva, a naš primarni zadatak je razvijanje potražnje za proizvodima i rješenjima svojih principala, te profesionalnim uslugama našeg iskusnog inžinjerskog tima. Na tom putu konstantno investiramo u razvoj i oplemenjivanje tržišta, podstičući razumijevanje cjelokupnih rješenja od strane partnera i krajnjih korisnika.

Usluge

Našim klijentima pružamo sveobuhvatne usluge realizacije IT projekata, poslovnog savjetovanja i edukacije, u skladu s njihovim potrebama i best practice preporukama, a čija je kvaliteta utemeljena na višegodišnjem praktičnom iskustvu našeg inžinjerskog tima i primjeni savremenog pristupa poslovanju. Naši certificirani inžinjeri imaju dugogodišnje znanje i iskustvo, te su u mogućnosti izvršiti projekte bilo kog opsega, u bilo kom dogovorenom vremenskom roku, uz poštivanje svih standarda struke, kao i potpuno zadovoljstvo ostalih učesnika, bilo da se radi o našim partnerskim organizacijama ili klijentima koji zahtijevaju da sarađuju direktno s nama.

 • Dizajn i implementacija Microsoft 365 cloud rješenja
 • Dizajn i implementacija cloud, On-Premise infrastrukturnih i poslovnih rješenja
 • Dizajn i implementacija Microsoft Azure cloud i Azure Stack hibridnih rješenja
 • Dizajn i implementacija On-Premise infrastrukture svih veličina i namjena
 • Dizajn i implementacija business continuity i disaster recovery hibridnih i On-Premise rješenja
 • Dizajn i integracija On-Premise IT infrastrukture kroz hibridna rješenja sa Azure cloud servisima
 • Dizajn i implementacija multifaktorne autentikacije (Azure MFA, RSA, Gemalto,…)
 • Security analiza, planiranje i implementacija sigurnosnih rješenja za cloud i On-Premise sisteme
 • Remote i OnSite tehnička podrška i održavanje sistema
 • Konsalting i poslovno savjetovanje
 • Edukacija i organizacija praktičnih radionica
2019
SYS Company edukacijski centar
Otvorenje SYS Company edukacijskog centra sa 4 moderno opremljene sale kapaciteta 80 mjesta
2008
Autorizovani EMC2 distributer
Autorizovani EMC2 distributer
2000
Autorizovani Microsoft distributer
Autorizovani Microsoft distributer
1999
Autorizovani Cisco distributer
Autorizovani Cisco distributer
1999
Osnivanje kompanije
Kompanija osnovana 1999. godine