Ping

Sarajevo

Ping

Sarajevo

Firma PING d.o.o. Sarajevo je osnovana 1997. godine od strane grupe stručnjaka iz oblasti računarstva i informatike. Osnivači su se sakupili oko ideje da stvore moderno i efikasno preduzeće, koje će pružati usluge u oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa, sa posebnim naglaskom na kvalitet ponuđenih proizvoda i usluga. Istovremeno, željeli su da stvore radno okruženje u kome će se svaki zaposleni dobro osjećati i biti motivisan za profesionalni razvoj i unapređenje.

Da li smo uspjeli?

PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. Proizvodni dio firme je organizovan u dvije poslovne linije – razvoj softvera i sistemska integracija.

Usmjereni smo prema velikim i složenim privrednim ili vladinim sistemima – banke i finansijske institucije, trgovinska i proizvodna preduzeća, vladine institucije i agencije. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo efikasnost poslovanja naših klijenata, te im omogućimo da na ugodniji i efikasniji način koriste raspoložive tehnologije, lakše ispunjavaju zahtjeve modernog poslovanja i budu konkurentniji. Kroz naše proizvode, kao što su sistemi za izdavanje ličnih dokumenata, rješenja za banke, sistemi za izdavanje i naplaćivanje računa, sistem za upravljanje sudskim predmetima i mnogi drugi, postali smo dijelom svakodnevnog života naših sugrađana. Upravo zbog toga osjećamo da živimo našu poslovnu misiju – Živjeti i raditi za opšte dobro!

Činimo sve da uspostavimo i poštujemo najviše norme u projektovanju i razvoju softvera, vođenju projekata, inžinjeringu i pružanju usluga. U tom smislu, certificirali smo sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001 i sistem upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu sa ISO 27001. Ispunili smo zahtjeve i dobitnik smo prestižnog certifikata „IT Mark Maturity Level 2“, koji potvrđuje kvalitet i zrelost procesa u malim i srednjim preduzećima koja se bave razvojem i održavanjem IKT sistema.

  • Lokacija
    • Jukićeva 36
      Sarajevo
  • Kategorija
    • Software development