Lokacija ureda
Sarajevo Jukićeva 36
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
Ping logo

Ping

Sarajevo
Firma PING d.o.o. Sarajevo je osnovana 1997. godine od strane grupe stručnjaka iz oblasti računarstva i informatike. Osnivači su se sakupili oko ideje da stvore moderno i efikasno preduzeće, koje će pružati usluge u oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa, sa posebnim naglaskom na kvalitet ponuđenih proizvoda i usluga. Istovremeno, željeli su da stvore radno okruženje u kome će se svaki zaposleni dobro osjećati i biti motivisan za profesionalni razvoj i unapređenje.

Da li smo uspjeli?

PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. Proizvodni dio firme je organizovan u dvije poslovne linije – razvoj softvera i sistemska integracija.

Usmjereni smo prema velikim i složenim privrednim ili vladinim sistemima – banke i finansijske institucije, trgovinska i proizvodna preduzeća, vladine institucije i agencije. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo efikasnost poslovanja naših klijenata, te im omogućimo da na ugodniji i efikasniji način koriste raspoložive tehnologije, lakše ispunjavaju zahtjeve modernog poslovanja i budu konkurentniji. Kroz naše proizvode, kao što su sistemi za izdavanje ličnih dokumenata, rješenja za banke, sistemi za izdavanje i naplaćivanje računa, sistem za upravljanje sudskim predmetima i mnogi drugi, postali smo dijelom svakodnevnog života naših sugrađana. Upravo zbog toga osjećamo da živimo našu poslovnu misiju – Živjeti i raditi za opšte dobro!

Činimo sve da uspostavimo i poštujemo najviše norme u projektovanju i razvoju softvera, vođenju projekata, inžinjeringu i pružanju usluga. U tom smislu, certificirali smo sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001 i sistem upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu sa ISO 27001. Ispunili smo zahtjeve i dobitnik smo prestižnog certifikata „IT Mark Maturity Level 2“, koji potvrđuje kvalitet i zrelost procesa u malim i srednjim preduzećima koja se bave razvojem i održavanjem IKT sistema.