Lokacija ureda
Banja Luka Vojvode Pere Krece 13
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
Multimedijalna akademija "MATRIX" logo

Multimedijalna akademija "MATRIX"

Banja Luka
Multimedijalna računarska akademija "MATRIX", kao dio sistema strukovnih akademija Univerziteta "APEIRON" organizovana pri Fakultetu informacionih tehnologija

Multimedijalna računarska akademija "MATRIX", kao dio sistema strukovnih akademija Univerziteta »APEIRON«, organizovana pri Fakultetu informacionih tehnologija, polaznicima treba da omogući sticanje usko specijalističkih znanja na polju dizajna, video produkcije, obrade zvuka, specijalnih efekata i kompjuterske animacije.

Kome je računarska multimedijalna akademija "Matrix" namijenjena?

Projekat je namijenjen svim intelektualno radoznalim mladim ljudima, koje prvenstveno zanimaju najnovije računarske multimedijalne tehnologije, a koji su spremni na kontinuirani rad za vrijeme izvođenja projekta. Za uspješno pohađanje nastave preduslov je osnovno poznavanje rada na računaru.

Osnovne ciljane skupine:

 • Mladi nezaposleni
 • Svi oni koji žele brzo pokrenuti samostalni Freelance biznis, bilo kod nas ili putem interneta
 • Svi oni koji žele nadograditi već postojeća znanja i dodatno ih komercijalizovati
 • Svim ostalim mladim ljudima koji imaju želju da steknu znanja iz ove oblasti, koja je inače visokorastuća na domaćem i inostranom tržištu rada.

Uzevši u obzir da je danas svaki dio naših života protkan multimedijom i da je čovjek postao apsolutni zavisnik od multimedijalnih tehnologija (Internet, mobilni telefoni, digitalna televizija, društvene mreže, ...), onda je sasvim jasno da eksperti iz ove oblasti imaju ogromne mogućnosti za stručno djelovanje i zaposlenje, kako kod nas, tako i u inostranstvu.

Ko može upisati akademiju?

Pristup akademiji nije ograničen vrstom i nivoom prethodnog školovanja. Za uspješno pohađanje nastave je dovoljno elementarno poznavanje rada na računaru.

Programi obuke

 1. Kompjuterska grafika
  Osnove dizajna, rasterska grafika, vektori, logotipi, bilbordi, brošure, posteri, flajeri, vizitke, Adobe Illustrator do kraja, ...
 2. Video produkcija
  Kamere, video montaža, izrada TV spotova, specijalni efekti, praktičan rad u TV studiju, Color Grading, Adobe Premiere do kraja, ...
 3. ZVUK
  Inženjering zvuka, izrada radijskih reklama, specijalni zvučni efekti (Foley Effects), ...
 4. Digitalna fotografija
  Rukovanje fotoaparatima, rasvjeta, obrada fotografije,Adobe Photoshop do kraja, ...
 5. Kompjuterska animacija
  2D animacija, 3D animacija, specijalni efekti, Adobe After Effects do kraja, ...

Tokom trajanja programa, polaznicima će biti omogućeno sticanje odgovarajućih znanja iz sljedećih softverskih alata:

 • ADOBE ILLUSTRATOR
 • ADOBE PHOTOSHOP
 • ADOBE PREMIERE
 • ADOBE AFTER EFFECTS
 • ADOBE AUDITION
 • 3DS STUDIO MAX

Upis

Predbilježba upisa obavlja se u direktnoj komunikaciji sa zainteresovanim kandidatima u prostorijama akademije ili popunjavanjem obrasca: Prijavni list i slanjem istog na email: it.akademija@apeiron-edu.eu. Sa svim upisanim polaznicima Univerzitet »APEIRON« zaključuje Ugovor o pohađanju Multimedijalne računarske akademije »MATRIX«.