Lokacija ureda
Sarajevo Zmaja od Bosne 16 Kubus D
Banja Luka Jovana Dučića 14
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
ITAcademy logo

ITAcademy

Sarajevo, Banja Luka
Međunarodna škola za edukaciju i informatiku

ITAcademy je međunarodna škola za edukaciju i informatiku, sa prostorijama u centru Sarajeva i Banja Luke.

Organizacioni je dio kompanije LINK group, čije se sjedište nalazi u Beogradu. Radi po zvaničnom ovlašćenju Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite i tri vodeće IT kompanije, Microsoft, Adobe i Apple. Osnovana je pod šifrom djelatnosti: 8559 (stara šifra djelatnosti: 120190.02, 80420.01), naziv djelatnosti: Ostalo obrazovanje.

Naša želja za vas je prilično jednostavna: da vam pomognemo da savladate IT vještine pomoću kojih ćete lakše ispuniti lične ambicije i odlično zarađivati.

Prostor ITAcademy se sastoji od moderno opremljenih sala i učionica, digitalnih servisa, stalno aktivne Distance Learning platforme za polaznike koji uče na daljinu, administrativnih kancelarija, biblioteke i fun rooma, prostora za odmor i druženje. 

Pošto školovanje na ITAcademy ima naglasak na savladavanju praktičnih vještina, redovno investiramo u resurse i znanja koja našim polaznicima omogućavaju da postanu visoko plaćeni profesionalci, stručnjaci, bez obzira da li je riječ o programiranju, dizajnu, administraciji ili IT menadžmentu.

Odsjeci na ITAcademy

Programiranje

Postaćete profesionalni, visoko plaćeni programer. Radićete i učićete sa timom koji iza sebe ima preko hiljada radnih sati razvoja softverskih projekata. Izaberite specijalizaciju za desktop, internet programiranje ili softverski inženjering... čak i ako ste trenutno bez iskustva.

Dizajn i multimedija

Pretvorićete svoj talenat u dobro plaćeno zanimanje dizajnera. Eksperta za grafički dizajn, web, multimediju. Kada spojite prirodni osjećaj za vizuelno sa pravilnim rukovanjem nova alata za dizajn, otvaraju vam se uzbudljive mogućnosti zaposlenja, kreiranja, istraživanja lične umjetnosti.

Administracija

Obezbjedićete stalno dostupan IT posao, stabilnu platu i najveći broj preduzeća za izbor zaposlenja. Na kraju programa polažete za zvanje ComptTIA certifikovanog stručnjaka, najjačeg administrativnog zvanja traženog u vodećim IT kompanijama, uključujući Microsoft, Hewlett Packard, Cisco.

IT poslovanje

Ovaj odsjek je idealan za IT stručnjake i osobe koje žele veći autoritet i zvanje za bolju naplatu svog dosadašnjeg rada. Ako želite da rukovodite u računarskom sektoru ili vodite razvoj softverskih projekata, odsjek IT poslovanje se piše vašim imenom.

3D Dizajn i CAD

Dizajnirajte, crtajte i projektujte – kao profesionalac. Čak i ukoliko nemate prethodnog iskustva u ovoj oblasti, naučićete da korišćenjem CAD programa nacrtate bukvalno sve što možete da zamislite – od atraktivnih 3D modela proizvoda, objekata i likova, preko specijalnih efekata i animacija, do arhitektonskih projekata, dizajna enterijera i prostora.

Razvoj mobilnih aplikacija

Na odsjeku razvoj aplikacija za mobilne uređaje naučićete programske jezike i alate, specijalno dizajnirane za iOS ili Android operativne sisteme koji danas pokreću sve mobilne uređaje, poput smart telefona i tableta. Ovaj program će vam omogućiti da samostalno stvarate napredne, visoko plaćene aplikacije.