Lokacija ureda
Sarajevo Bulevar Meše Selimovića 81A
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
Fischer, Knoblauch & Co. (FKC) logo

Fischer, Knoblauch & Co. (FKC)

Sarajevo
Razvoj sistema za upravljanje edukacijskim materijalima i provjerama znanja, kreiranje aplikacija i usluge strateškog savjetovanja

Kompanija Fischer, Knoblauch & Co. (FKC) kao simbol istrajnosti i postojanosti u IT svijetu još od 1996. godine, danas ponosno može kvantificirati svoje uspjehe kroz zavidne cifre iza kojih se kriju godine požrtvovanog, napornog i posvećenog rada.

U online opusu od skoro 9 000 projekata učestvovalo je više od 10 miliona polaznika različitih vidova e-učenja.

Svoje težnje ka neprestanom usavršavanju, modernizaciji i standardizaciji metoda e-učenja, sistema za upravljanje edukacijskim materijalima i provjerama znanja, ali i kreiranju aplikacija i uslugama strateškog savjetovanja, krunisali su ISO 9001 certifikatom koji dokazuje da FKC udovoljava visokim zahtjevima ISO standarda. Na šest lokacija, širom Evrope (Basel, Berlin, Bratislava, Frankfurt, Minhen i Sarajevo) širi tim ove visokoprofilirane IT kompanije čini 91 uposlenik čiju stručnost i nivo profesionalnosti dodatno približavaju 74 osvojene nagrade i priznanja za zasluge u različitim formatima i pristupima e-učenju i iz drugih, za e-učenje, važnih oblasti.

Široki spektar usluga koje FKC nudi reflektira se kroz sedam glavnih i istaknutih sfera: Nectar LMS, Individualizirano e-učenje, Standardizirano e-učenje, Razvoj aplikacija, EasyTeach filmovi, Strateško savjetovanje i Prijenos Flash-a u HTML5.

Nakon što je krajem 2020. godine grupa mladih bosanskohercegovačkih programera odlučila formalizirati svoje zvanično pridruživanje FKC timu sa ispostavom u Sarajevu, sada čine kolektiv koji svakodnevno radi na različitim projektima u kojima pokazuju zavidan nivo programerskih znanja i vještina.

Prema riječima Rizaha Kabašija, predstavnika FKC-a u Sarajevu, u posljednjih nekoliko godina, u kooperaciji sa partnerima širom svijeta, Sarajevo se suočava sa IT ekspanzijom. Stoga je izrazito zadovoljstvo imati priliku za suradnjom u pogledu kreiranja, razvijanja i dostavljanja pametnih i inovativnih rješenja u svijet e-učenja.

Mirza Oglečevac, Development Team Leader, ističe kako je rad i suradnja sa FKC-om novo i neprocjenjivo iskustvo za svakog software developera pa tako i za njega. Ovdje imaju priliku raditi i dijeliti radni prostor sa sjajnim software developerima i project menagerima koji su uvijek jedni drugima na usluzi.