Lokacija ureda
Sarajevo Marka Marulića 2 Unipromet
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
CBC - Coding Boot Camp logo

CBC - Coding Boot Camp

Sarajevo
Edukativni projekat zasnovan na saradnji kompanije App IT d.o.o., studentskog portala Studomat, te Fondacije za Visoko Obrazovanje Svjetski Univerzitetski Servis Bosne i Hercegovine

U izobilju materijala za učenje o programiranju na internetu, teško je naći pravi put za prve korake, stoga smo odlučili da Sarajevu ponudimo provjereni koncept nastave u učionici sa visoko educiranim predavačima zaposlenim u najpoznatijim sarajevskim IT kompanijama. U grupama od 6 do 8 polaznika ćete da shvatite osnovne koncepte programiranja, baza podataka te sigurnosti IT sistema, i već nakon dva mjeseca ćete razviti svoju prvu aplikaciju! Nakon toga vam nudimo mogućnost polaganja ulaznog Microsoft certifikata kojim dobijate titulu Microsoft Technology Associate (MTA) i već imate veliki bonus za apliciranje na poziciju Junior Programera u nekoj od lokalnih firmi ili bilo gdje u svijetu, a ukoliko budete među najboljima, imat ćete priliku za direktan angažman u nekoj od naših partnerskih kompanija.

Ne možemo obećati da će vaš put do prvog angažmana biti jednostavan i da nećete morati uložiti mnogo truda, ali možemo obećati da će vam naša zajednica uveliko olakšati taj put. Imajte na umu da je potrebno da za vrijeme trajanja programa svakodnevno odvojite vrijeme za učenje i rješavanje zadataka i da nije bitno da li ste student, zaposlenik ili u drugoj struci – naši programi omogućavaju učenje bez prethodnog znanja iz programiranja.

Prije nego što se odlučite za neki od naših programa preporučujemo da posjetite naš blog i pročitate besplatne informacije o osnovama razvoja softvera, te istražite puteve MTA certifikacije. Ukoliko vam promakne priručnik u kojem je program detaljno opisan kliknite ovdje.

KO SMO MI?

Coding Boot Camp je projekat zasnovan na saradnji kompanije App IT d.o.o., studentskog portala Studomat, te Fondacije za Visoko Obrazovanje Svjetski Univerzitetski Servis Bosne i Hercegovine.

KAKO RADIMO?

Cooding Boot Camp je zamišljen kao interaktivna nastava u učionici kao suprotnost on-line materijalima koji danas preplavljaju internet, i koji imaju svoje prednosti, ali smatramo da je nastava u učionici neopravdano zanemaren koncept. Naši predavači su iskusni IT stručnjaci koji iza sebe imaju godine profesionalnog i predavačkog iskustva. Većina kurseva je namjenjena onima koji tek započinju svoju IT karijeru.

NAŠ CILJ?

Cilj Coding Boot Camp-a je dodatno osnaživanje domaćeg IT sektora i smanjenje nezaposlenosti mladih u državi. Studenti koji uspješno prođu naš program biće konkurentniji na tržištu rada, a IT kompanije će lakše dolaziti do odgovarajućeg kvalifikovanog kadra.