Lokacija ureda
Sarajevo Olovska 38
Objavljeni podaci o kompanijama su rezultat javno dostupnih informacija prikupljenih na oficijelnim web stranicama i social profilima navedenih kompanija. IT Base u potpunosti ne garantuje za tačnost navedenih podataka, te ukoliko primijetite neke nepravilnosti kontaktirajte nas putem emaila info@itbase.ba.

Također budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko raspolažete dodatnim informacijama kako bi što bolje predstavili navedenu kompaniju našoj zajednici.
5th Dimension logo

5th Dimension

Sarajevo
Društvo za projektovanje i proizvodnju računarskih informacionih sistema
5th Dimension d.o.o. je društvo za projektovanje i proizvodnju računarskih informacionih sistema. 5D se isključivo bavi proizvodnjom računarskih programa za Microsoft® Windows® platformu. Firma je nasljednica 4th Dimension osnovane krajem 1989. godine u Sarajevu. 

Tokom svih ovih godina rada izradili smo mnoga programska rješenja te uspješno okončali niz domaćih i inozemnih projekata. 

Djelatnici 5D svakodnevno brinu o našim sadašnjim i budućim komitentima, jer je podrška najvažniji dio našeg svakodnevnog rada. 

Naša firma proizvodi programska rješenja najnovijim alatima prateći sva kretanja u razvoju informatike kao nauke i informatike kroz tehnološki razvoj. Ponosno možemo reći da je dinamika razvoja našeg poslovnog sistema u potpunosti u toku sa razvojem poslovnih trendova u svijetu. 
 
700 malih i srednjih kompanija u Bosni i Hercegovini svakodnevno koristi „Element“, ERP (Enterprise resource planning) poslovno rješenje kompanije 5th Dimension d.o.o. koje razvijamo i implementiramo već 27 godina. 

Iskusan tim stručnjaka proizvodi i implementira poslovna rješenja koja za cilj imaju optimizaciju poslovnih procesa naših klijenata. Proizvoditi i pružati uslugu na nivou gdje je klijent poslovni partner, cilj je kojem smo od početka težili. 

5th Dimension d.o.o. je postala prepoznatljiva kao kompanija koja svojim klijentima implementira rješenja po principu „ključ u ruke“, isporučujući ERP, kompjutersku opremu, fiskalne sisteme i antivirusnu zaštitu.