Coding Boot Camp – Najbolje mjesto za početak vaše IT karijere

Coding Boot Camp – Najbolje mjesto za početak vaše IT karijere

Edukacija Promo
29.10.2019. / 29.10.2019.

Coding Boot Camp je IT zajednica koja ima za cilj da omogući kvalitetnu i pristupačnu IT edukaciju za svakoga ko želi započeti programersku karijeru. Osnovan je početkom juna 2019. godine u Sarajevu u saradnji s portalom STUDOMAT, SUS BiH I IT kompanijom App IT. Kursevi programiranja pružaju polaznicima osnovna znanja iz oblasti programiranja te resurse za samostalno učenje.

Ko se može prijaviti?

Kurs programiranja je namijenjen svima koji žele da se bave programiranjem profesionalno ili jednostavno žele da nauče nešto novo. Nastava se odvija po MTA (Microsoft Technology Associate) programu. Tokom nastave će se obrađivati osnove programiranja te predznanje iz oblasti programiranja nije uslov za prijavu. Posebno ohrabrujemo one koji do sada nisu imali iskustva sa programiranjem da se prijave.

Kursevi

Tokom 24 školska časa u grupama do maksimalno 8 polaznika možete birati između 4 kursa:

  • Uvod u softverski inžinjering – Ovaj kurs je namjenjen početnicima koji se ranije nisu susretali sa programiranjem. Obuhvata sve neophodne osnove razvoja softvera i daje vam čvrste temelje za nastavak učenja.
  • HTML, CSS i JavaScript za početnike – Ovaj kurs je takođe namjenjem početnicima. Fokus je na razvoju vidljivog dijela web stranica tj. frontenda, od rasporeda elemenata, izgleda i funkcionalnosti.
  • C#, .NET backend programiranje – Ovaj kurs namjenjen je polaznicima sa dobrim predznanjem iz programirnja koji žele da prošire svoje vještine. Fokus ovog kurs je razvoj backenda aplikacija tj. svih funcionalnosti koje se dešavaju u pozadini aplikacije koje korisnik ne vidi.
  • Upravljanje bazama podataka – Ovaj kurs je odličan izbor za sve bez obzira na vaš nivo predznanja. Baze podataka su nerazdvojni dio svake aplikacije i svaki programer mora imati osnovno znanje iz baza podataka.

Nastava svih kurseva se odvija po Microsoft MTA programu i po završetku imate mogućnost polaganja ispita za oficijelni Microsoft MTA certifikat.

Predavači

CBC predavači su iskusni IT stručnjaci zaposleni u vodećim IT firmama u Bosni i Hercegovini koji iza sebe imaju mnogo zahtjevnih projekata. Rad u malim grupama sa 6 do 8 polaznika omogućava maksimalnu individualnu posvećenost predavača svakom polazniku kao i praćenje napretka kroz mjesečne evaluacije.

Raspored i mjesto održavanja nastave

Nastava će se održavati na drugom spratu u zgradi Unipromet (Marka Marulića 2, Novo Sarajevo) ponedjeljkom i četvrtkom za grupu 1 i utorkom i petkom za grupu 2 u periodu od 04.11. do 04.12. u terminima od 17:30 do 19:00 i 19:30 do 21:00.

Cijena i plaćanje

Redovna cijena kurseva je 299,00 KM ali do 31.10. cijena će biti 199,00 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate na početku i na kraju kursa.

Kako se prijaviti?

Prijavu za pohađanje Coding Boot Camp kurseva možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 31.10.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40