Predstavljanje novog iPhonea bit će moguće uživo pratiti i preko YouTubea

08.09.2019 08.09.2019 Novosti Tehnologija

Apple je po prvi put otkako postoji iPhone odlučio omogućiti praćenje prezentacije novih modela i preko YouTubea

Sva dosadašnja predstavljanja novih MacBooka, iMaca, iPhonea i drugih bitnijih Appleovih uređaja odvijala su se preko live streama koji je bio dostupan isključivo preko Apple stranica. Osim toga dugi niz godina bilo je potrebno imati i neki od Appleovih uređaja kako bi se prezentacija mogla pratiti uživo – iPhone, iPad ili neko od njihovih računara iz serije MacBook ili iMac, jer je za praćenje bio potreban njihov internetski preglednik – Safari.

Zadnjih par godina Apple je po tom pitanju malo popustio pa je omogućio praćenje live streama i preko Microsoftovog preglednika Edge, ali opet isključivo preko streama s vlastitih stranica.

YouTube - prvi put

Ove godine Apple je odlučio uvesti dodatne promjene te omogućiti gledanje prezentacije novih iPhonea 11 i preko YouTubea.

Razlog ovakvoj promjeni je nepoznat, ali bi se dalo naslutiti što je Apple nagnalo na dodatne ustupke. Naime, u cijelom svijetu je zabilježen pad prodaje pametnih telefona, uključujući i Appleov iPhone. Budući da su im cijene sve veće, jedini logičan potez je proširenje publike i na one koji do sada nisu mogli pratiti uživo Appleove evente, zbog nedostatka Safarija ili Edgea.

Idućeg utorka Apple će održati event na kojem će predstaviti iPhone 11, a po prvi put će biti moguće pratiti uživo preko svih uređaja koji podržavaju YouTube. Event počinje u 19:00 sati po našem vremenu.

Izvor: www.bug.hr