BH Telecom osigurao 100.000 KM za inovativne STARTUP projekte

BH Telecom osigurao 100.000 KM za inovativne STARTUP projekte

Startupi Novosti
06.09.2019. / 06.09.2019.

Po završetku konferencije "Sarajevo TechLab", za predstavnike medija je upriličena press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti koje je BH Telecom realizirao tokom 2019. godine kao i zaključci sa održane konferencije "Sarajevo TechLab". Također, najavljene su aktivnosti koje kompanija planira realizirati u narednom periodu.Medijima su se obratili Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma i Elvedin Kanafija, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

V.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman je u svom obraćanju podsjetio na značaj 5. septembra 1993. godine kada su, u najtežim uslovima razaranja, agresije i opsade, stručni zaposlenici JP PTT BiH prekinuli telekomunikacijsku blokadu i uspostavili prvu međunarodnu vezu Sarajevo-Bern, korištenjem međunarodnog koda 387.

Također je istakao najznačajnije poslovne procese o kojima je diskutovano na konferenciji "Sarajevo TechLab" i najavio buduće aktivnosti BH Telecoma.

"Na današnjoj konferenciji 'Sarajevo TechLab' je prezentirana digitalna agenda BH Telecoma kroz koju je predstavljena transformacija kompanije iz tradicionalnog CSP u Digital Service Providera. Ova transformacija nizacijsku transformaciju, transformaciju informacionih tehnologija, implementaciju savremenih tehnoloških rješenja i promjenu razmišljanja u poslovanju", rekao je Sedin Kahriman.

Nakon što je ukazao na ulogu telekoma u procesu digitalne transformacije, Kahriman je pozvao postojeće i potencijalne partnere da zajedno s BH Telecomom kreiraju nova ICT rješenja i usluge kako bi izgradili bolje digitalno društvo.

"Kako je najavljeno danas na konferenciji 'Sarajevo TechLab', BH Telecom se značajno otvara prema start up tržištu s javnim pozivom od 100.000 KM za najbolja inovativna rješenja i projekte. Ovo je prvi korak, a uvjeren sam da će BH Telecom tokom 2020. godine izgraditi BH Telecom start up platformu kao jednu tačku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja", izjavio je Sedin Kahriman.

Elvedin Kanafija, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja, rekao je kako je ova godina bila ključna za Izvršnu direkciju za razvoj poslovanja BH Telecoma.

"Uradili smo redizajn ponude usluga i to Moja TV usluge, koja je jedna od najznačajnijih usluga i redizajn mobilnih paketa za postpaid korisnike, te ponudili naše Extra pakete koji su kreirani prema zahtjevima tržišta i za potrebe uvođenja 4G+ tehnologije. Povećali smo atraktivnost ponude kroz plasiranje usluga Smart Home, Cloud i Biz Izbor koje nude fleksibilnije operativne troškove poslovanja i jednostavniji način življenja. Povodom Dana kampanje korisnicima Moja TV omogućili smo besplatno praćenje Sport Klub kanala u promotivnom periodu te novu Moja TV akciju koja traje do kraja godine i omogućava kupovinu telefona za 1 KM", dodao je Elvedin Kanafija.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40