Facebook će "preimenovati" WhatsApp i Instagram

04.08.2019 04.08.2019 Aplikacije

Umjesto dosadašnjih imena popularnih aplikacija u njihovom vlasništvu, Facebook će sada na postojeće nazive dodati i ime svoje društvene mreže.

Facebook, koji se posljednjih mjeseci ne može baš pohvaliti reputacijom kompanije koja pazi na privatnost svojih korisnika, iz nekog je razloga odlučio svoj brand "nalijepiti" na druge platforme kojima upravljaju. WhatsApp i Instagram, za slučaj da neko nije svjestan u čijem se vlasništvu nalaze, uskoro će na trgovinama aplikacija biti preimenovani u "WhatsApp from Facebook" i "Instagram from Facebook".

Sve "from Facebook"

Ovaj korak je u skladu s ranije najavljenom dugoročnom strategijom spajanja svih platformi u jednu, barem kada je riječ o mogućnostima komunikacije. Kroz narednih godinu dana će biti moguće razmjenjivati poruke i pozive  neovisno o tome koju aplikaciju koristite.

Informaciju u preimenovanju WhatsAppa i Instagrama dobio je portal The Information, a ona je došla direktno od zaposlenika koji su o promjeni nedavno obaviješteni.

Putem glasnogovornice iz kompanije su potvrdili kako im je cilj "pojasniti koji proizvodi i usluge su dio Facebooka". Osim na trgovinama odakle se aplikacije preuzimaju, nova imena bit će vidljiva i unutar samih aplikacija.

Izvor: www.bug.hr