BH Telecom traži partnere za "smart parking"

BH Telecom traži partnere za "smart parking"

Projekat Tender Aplikacije
19.07.2019. / 19.07.2019.

BH Telecom traži partnere za "smart parking", te poziva sve zainteresovane da svoja rješenja, proizvode i kompetencije koja nude iz područja rješenja za digitalno urbano planiranje dostave do 09. augusta 2019. godine, saznaje Akta.ba.

Smart parking rješenje koje partneri predstave treba biti posmatrano kao dio ekosistema Pametnog grada BH Telecoma koji će se realizovati na IoT platformi BH Telecoma.

"Bitno je predstaviti rješenja koja neće biti u potpunosti odvojena u silosima već svako rješenje dio sistema pametnih gradova u cijeloj BiH i zajedno sa nizom drugih pametnih rješenja isto moći komunicirati kako bi u konačnici omogućili kvalitetan ekosistema Pametnog grada", navedeno je u pozivu BH Telecoma, te pojašnjeno kako rješenje koje predstavi partner u konačnici treba da omogući: jednostavno upravljanje parkingom, odnosno pregledan i jednostavan korisnički GUI, mogućnost definisanja naplatnih modela, pristup upravljačkoj aplikaciji sa bilo koje lokacije, uz različite role pristupa, korisničku aplikaciju za pronalazak parkinga (Andoroid, IoS, WEB) sa funkcionalnostima, jednostavno korištenje, navigacija, pretraživanje i sl., senzore i ostalu hardversku opremu potrebnu za realizaciju pametnog parkinga u raznim situacijama (otvoreni parking, zatvoreni parking, garaže i sl.) (partner ovaj dio može ponuditi u saradnji sa trećom stranom), postavljanje i održavanje navedene opreme...

Od budućeg partnera se očekuje da obezbijediti aplikativna rješenja za upravljačku i mobilnu aplikaciju za uslugu, obezbijediti funkcionalno i tehnološko unaprijeđenje tih aplikacija, u skladu sa zahtjevima tržišta, obezbijediti održavanje tj.podršku u skladu sa SLA parametrima,obezbijediti kontinuiranu usklađenost funkcija sa pozitivnim zakonskim propisima, obezbjediti uređaje (senzore, rampe, razne uređaje..), obezbjediti instalaciju uređaja, obezbjediti održavanje hardverske opreme-uređaja.

Iz ugla upravitelja parkinga, sistem je idealan za tačno brojanje vozila na rampama, presjecima parkirališta, podzemnih parkirnih objekata, otvorenim parkiralištima, detekciji slobodnih parkirnih mjesta, evidenciji ulazaka u zatvorena parkirališta ili kao dodatna pomoć pri nadzoru naplate parkirnih mjesta.

Upozivu je navedeno kako je važna i mogućnost integracije Smart Parking rješenja u postojeće IT sisteme, kao što su parkirni automati ili sistemi za navođenje parkinga, kod parking upravitelja.

Kompanijama koje se prijave bit će omogućeno prezentovanje rješenja u prostorijama BH Telecoma u terminu od 15. do 30.08.2019. godine u trajanju od dva sata.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40