Poziv za prijave za Meet and Code grantove

Poziv za prijave za Meet and Code grantove

Novosti
19.06.2019.

MEET AND CODE 2019: OTVORENE PRIJAVE ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA

INICIJATIVA OMOGUĆAVA MLADIM EVROPLJANIMA DA ZAKORAČE U DIGITALNI SVIJET

Od 3. juna, inicijativa Meet and Code poziva lokalne neprofitne organizacije širom Evrope da apliciraju za mikro grantove s ciljem organizovanja događaja koji podstiču zainteresovanost i pristup  digitalnim vještinama među mladim Evropljanima. Prošle godine, više od 50.000 mladih je sudjelovalo u 1.100 programerskih događaja. Donacije u iznosu do 500 eura su dostupne kako bi donijele radost kodiranja u mnoge evropske zajednice.

Osnaživanje generacije

9 od 10 poslova uskoro će zahtijevati digitalne vještine, navodi se u izvješću Evropske komisije “The Digital Skills Gap in Europe” iz 2017. godine. Svakodnevno, evropsko društvo i biznisi se suočavaju s novim izazovima digitalnog svijeta. Iz tog razloga, neophodno je da su mladi ljudi spremni prigrliti digitalnu budućnost. 

Cilj Meet and Code je pomoći izgradnju svijeta u kojem svaki mladi Evropljanin posjeduje digitalne vještine neophodne za oblikovanje sopstvene budućnosti. Kreiran je od strane SAP-a i Haus des Stiftens u Minhenu, koji koordiniraju proces dodjele grantova, zajedno s partnerima TechSoup mreže. Inicijativa je usklađena s Evropskom sedmicom kodiranja i UN ciljevima održivog razvoja.

Treću godinu za redom, Meet and Code poziva lokalne neprofitne organizacije širom Evrope da prijave svoje događaje kodiranja za djecu i mlade uzrasta od 8 do 24 godine. Nevladine organizacije iz 25 zemalja mogu aplicirati online na www.meet-and-code.org do 8. septembra2019. godine. Svaki odobreni događaj će primiti grant u iznosu do 500 eura.

Aplicirati za grantove mogu sljedeće zemlje: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Kazahstan, Sjeverna Makedonija, Holandija, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švicarska, Ukrajina i Velika Britanija.

Utrka je počela: Prijave za drugi Meet and Code Award

Prema uzoru na prethodnu godinu, Meet and Code će ponovo nagraditi najkreativnije i najinovativnije ideje za događaje koji će probuditi interes za kodiranjem. Finalisti će biti pozvani na nevjerovatni Award Weekend. Prijave će biti prihvaćene iz četiri kategorije: Girls do IT!, Community, Diversity i Code for the Planet. Također, publika može glasati za svoj najdraži događaj, a pobjednik će biti nagrađen s nagradom prema izboru publike. Pobjednički događaji iz svih kategorija će biti predstavljeni u Evropskoj bazi najbolje prakse. 

Ko stoji iza Meet and Code?

Meet and Code organiziran je od strane Haus des Stiftens GmbH u saradnji sa IT portalom Stifter-helfen te partnerima TechSoup Europe. Meet and Code je omogućen od strane softverske kompanije SAP.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40