BH Telecom: Krajem maja okončanje radova na modernizaciji mreže u Sarajevu

U aprilu ove godine su vodeći telekom operateri testno pustili u rad 4G mrežu na području većih gradova. Svi oni koji imaju odgovarajuće uređaje i zamijenili su SIM karticu za USIM mogli su osjetiti pogodnosti brze 4G mreže. Međutim, obzirom da se radilo o testnom periodu, u praksi situacija nije bila sjajna jer je često dolazilo do prekida i gubitka signala. 

BH Telecom je na području Sarajeva izvršio zamjenu kompletne opreme i prema službenoj obavijesti koju su danas uputili uskoro nas očekuje stabilna i brza 4G+ mreža. Okončanjem radova će i korisnici 3g mreže dobiti stabilniju vezu.

Iz BH Telecoma su naveli:

U proteklom periodu je završena zamjena i modernizacija mobilne mreže BH Telecoma na većini lokacija na području grada Sarajeva i okoline, uključujući aktivaciju 4G+ funkcionalnosti na većini baznih stanica.

Okončanje radova na modernizaciji radio mreže na području Sarajeva je predviđeno krajem mjeseca maja. Ovim putem se zahvaljujemo svim korisnicima BH Telecoma na strpljenju zbog povremenih najavljenih degradacija u radu mreže, uz poziv da uživate u extra brzinama potpuno nove 4G+ BH Telecom mreže.

 

Novi paketi:

Nova ponuda paketa sa više interneta

Novi studentski paketi sa više interneta