Mistral organizuje Music Hackathon u Sarajevu

Mistral organizuje Music Hackathon u Sarajevu

Takmičenja
14.04.2019. / 15.04.2019.

Nakon prvog, uspješnog hackathona u Zagrebu i drugog održanog u sklopu SuperUha u Šibeniku, došlo je vrijeme i za treći po redu Muzika Hackathon, ovoga puta u Sarajevu! Hackathon će se održati od 26. do 27. aprila u sklopu BAM konferencije koja spaja muzičare i kreativce na prostorima jugoistočne Evrope. Cilj događaja je razvijanje zajednice muzičkih entuzijasta koji koriste različitu tehnologiju na inovativne načine. Prethodna dva hackhatona uspjela su to ostvariti, a upravo to slijedi i na trećem, sarajevskom.

Teme hackathona su otvorenog tipa. Timovi će graditi vlastita kreativna muzička rješenja, koristeći AI, data science i machine learning. Svaki tim mora imati najmanje jednog developera dok drugi članovi grupe mogu biti stručnjaci iz različitih područja: dizajneri, kreativci, growth hackeri, producenti/organizatori, business developeri, content creatori…

Tokom hackathona, takmičari imaju mentore koji vode timove. Profesionalno iskustvo mentora varirat će od iskusnih programera do aktera muzicčke i zabavne industrije. Cilj hackathona, osim kreiranja hakerske kulture je primijeniti najbolja rješenja na tržište.

Okupljanje je u petak 26. aprila. Hackathon će trajati 24 sata te će se održati u zgradi Mistrala, jedne od vodećih IT kompanija na području Bosne i Hercegovine, koja broji preko 150 zaposlenih osoba. Na petom spratu gdje se održava hackhaton, nalazit će se medijska i društvena zona, igraonice i osam konferencijskih dvorana, Gigi School of Coding room, kancelarijski prostori i kuhinja. Učesnici će imati pristup svim prostorijama kao i rooftopu, a hrana i piće su uključeni. Takmičari se mogu prijaviti kao postojeća grupa ili pojedinačno, no moraju se držati cilja i uravnotežiti znanje u svim područjima.

Svi koji će sudjelovati u hackhatonu dobit će ulaznicu za BAM konferenciju. Pobjednici će biti odabrani prema jasno definiranim kriterijima u više kategorija: najinovativnijim i najkreativnijim, najboljim prezentacijama te onim najkorisnijim.

Nagrada za prvo mjesto je 500 EUR + ulaznice za muzički festival 2019. godine, dok će drugo i treće mjesto dobiti vrijedne poklone iznenađenja. Dva tima izvan Bosne i Hercegovine imati će pokriven smještaj i putne troškove.

Prijaviti se možeš ovdje,  a mailove će dobiti svi koji budu izabrani za natjecanje.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40