Kompanija Connect Now u Sarajevu otvara najmoderniju Connect Arenu u regionu

28. Mar '19 Novosti

Firma Connect now u Sarajevu će narednog mjeseca otvoriti Connect Arenu koja je zamišljena kao franšiza E-Sports/E-Blue Arena koje egzistiraju u cijelom svijetu.

Direktor kompanije Connecta now, Adis Alikadić za Akta.ba je kazao kako će sarajevska Arena biti najmodernija u regionu i identična je e-sports arenama u svijetu. Igrači će biti uvezani posebnim SW sa igračima u cijelom svijetu, te će igrati sa njima i protiv njih u "stvarnom vremenu" uz fantastičnu opremu, najbrži internet i neponovljivo gaming iskustvo.

"U Areni u startu će biti otvoreno 26 radnih mjesta i prostorija sa Play Station konzolama, kao i lounge prostorija gdje će gameri moći popiti kafu, sok, snack...Takođe, u prizemlju će se nalaziti shop gdje će korisnici moći kupiti sve što se nalazi u Areni i još dosta drugih stvari", rekao je Alikadić, te pojasnio kako će se u budućnosti ovdje biti dosta zanimljivih sardžaja.

"U okviru Arene biće omogućeno iznajmljivanja prostora i opreme za team building i workshop. Takođe će biti organizovani turniri gdje će najbolji imati mogućnost da idu dalje, odnosno na finalna takmičenja u Evropu. Planiramo sponzorisati timove u različitim igricama, organizovati evente i turnire.  Već su nam se javile neke poznate kompanije koje imaju želju da sa nama učestvuju u sponzorisanju takvih takmičenja", dodao jeAlikadić.

Vrijednost navedene investicije je oko 100.000 eura.

Izvor: www.akta.ba