IMTEC održao video prezentaciju u Industriji 4.0 uz NEC Display Solutions

IMTEC održao video prezentaciju u Industriji 4.0 uz NEC Display Solutions

Novosti
09.03.2019.

Aktivnim radom na tržištu i njegovom analizom, IMTEC d.o.o. je prepoznao potrebu, te u hotelu „Hollywood“ na Ilidži organizovao prezentaciju na temu „Video prezentacija u Industriji 4.0 uz NEC Display Solutions“.

"Tehnološki posmatrano, iza nas su tri industrijske revolucije. Četvrta industrijska revolucija ili kraće „Industrija 4.0“ je upravo vrijeme u kojem živimo. Radi se o spoju dva svijeta: on-line i industrijskog. Danas svjedočimo povezivanju sistema zasnovanih na internet tehnologiji radi uspostave komunikacije među mašinama, ljudima, proizvodima i poslovnim sistemima. Bazični ciljsu pametne fabrike sa digitaliziranim proizvodnim procesima kako bi se poboljšao kvalitet, fleksibilnost i učinkovitost poslovanja, a smanjili troškovi. Industrija 4.0 je već u velikoj mjeri globalno zastupljena kroz digitalizovane fabrike. Ključ u njenoj primjeni predstavljaju digitalne tehnologije kao što su IoT (Internet of Things), cloud computing, data centri i robotika", rekli su iz IMTEC-a.

Kao zastupnik NEC Display Solutions ogranka za Bosnu i Hercegovinu, IMTEC d.o.o. je predstavio jedan mali dio Industrije 4.0 koji se zove „digital signage“.  „Digital signage“ su rješenja bazirana na ekranima i projektorima. Kroz nekoliko eksponata i praktičan rad na njima (video zid 2×2 46“, ultra-short throw projektor, instalacijski projektor i 42“ ekran) predstavljene su prednosti i značaj NEC digital signage-a Namjera je bila približiti svim zainteresovanim primjenu pomenutih rješenja u velikom broju djelatnosti, jer gotovo da nema branše u kojoj neka od pomenutih rješenja ne doprinose poslu i imidžu svake kompanije.

To potvrđuju i cijenjeni gosti iz lokalne uprave, ugostiteljstva, sigurnosnih agencija, televizijskih kuća, špedicije, banaka, osiguravajućih društava, sporta, obrazovanja i drugih poslovnih oblasti.

IMTEC d.o.o. sa svojim uposlenicima se zahvaljuje svim učesnicima koji su 06. marta izdvojili vrijeme i pridružili se prezentaciji. Posjećena konferencija dokaz je dugoročnih i korektnih poslovnih odnosa koje će IMTEC nastojati da gradi i u budućnosti.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao