Uspješno započeo peti ciklus "Gigi School of Coding"

Uspješno započeo peti ciklus "Gigi School of Coding"

Edukacija
14.02.2019. / 14.02.2019.

Svakoj osobi su potrebna određena znanja iz prakse kako bi se ostvarila u željenoj karijeri. Već dugi niz godina kompanija Mistral prepoznaje deficit ovakvih prilika, te nudi najkompletnije rješenje za usavršavanje mladih u domenu razvoja softvera. 

Vođeni iskustvom, obuku su oblikovali po standardima za koje smatraju da su optimalni za veliki karijerni odskok svakog polaznika u smjeru trenutnih, visokih tržišnih zahtjeva s kojim se Mistral uspješno nosi već preko 8 godina.

Gigi School of Coding program traje 4 mjeseca, 8 sati dnevno. Vode ga iskusni uposlenici iz kompanije i potpuno je besplatan. Zbog dužine trajanja, obuka se trenutno održava jednom godišnje u prostorijama firme (Maglajska 1), ali su nam otkrili da aktivno rade na tome da stvore mogućnost za realizaciju obuke u još jednom, dodatnom terminu u godini.

Tokom 4 mjeseca Gigi School of Coding, primljenih 16 kandidata stiču vještine iz svake faze razvoja softvera; od razgovora sa klijentom (na engleskom jeziku), kreiranja izgleda aplikacije, razvoja njenih funkcionalnosti, do testiranja i prezentacije napravljenog proizvoda (ux/ui, dev, qa, devops, agile project management). 

Trenutno je u toku peti ciklus ovog programa, za koji je bilo prijavljeno preko 180 kandidata. 

Mistral je jedina kompanija u BiH koja nudi ovako kompletnu i intenzivnu obuku u čiji program ulazi učenje najsavremenijih tehnologija uključujući MERN set tehnologija koji obuhvata MongoDB, Express, React, React Native i Node.

Zanimljivi podaci o programu: 

  • Do sada je 57 kandidata uspješno završilo program, od kojih 35 trenutno radi u Mistralu
  • Od trenutnih 16 polaznika, 10 je diplomanata, a 6 apsolvenata  
  • Prosječna dob nove generacije je 23 godine 
  • Svi polaznici imaju iste povlastice kao uposlenici Mistrala

Inicijative poput ove obogaćuju našu zemlju najpoželjnijim stručnim kadrom nudeći znanja i uslove ravne poznatim svjetskim firmama.  Na ovaj način kompanija direktno utiče na problem nezaposlenosti, ali i odlaska mladih. Mistral svojim aktivnostima stvara osjetno pozitivan utjecaj na društvo i doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40