IT kompanija Klika proslavila peti rođendan

IT kompanija Klika proslavila peti rođendan

Novosti
02.02.2019. / 03.02.2019.
Slavio se dan kada je rođena ideja o kompaniji koja u središte stavlja pojedinca, u radnom okruženju koje funkcioniše kao porodica. Pet godina kasnije, jedna ideja četvoro mladih poduzetnika, Edina, Maje, Samira i Zaharija, izrasla je u snažnu kompaniju, sa gotovo 100 uposlenih. Danas Klika svojim rastom i razvojem značajno doprinosi unapređenju IT industrije, jedne od najpotentnijih privrednih grana u BiH.

Na zabavi se nije puno govorilo o proteklih pet godina. Vlasnici kompanije sve prisutne su pozdravili na nestereotipan način. Tako je klasična retrospektiva ustupila mjesto perspektivi, kroz predstavljanje nove “The next 5” platforme. Ako je suditi po planovima za narednih pet godina, Kliku zasigurno očekuje budućnost koja će ostaviti upečatljiv trag za sve koji budu njen dio.

Međutim, najbolju rođendansku čestitku za slavljenike uručio je Edo Maajka. Njegov nastup zajedno sa Frenkiem i Dj Soulom na zabavi bio je dio specijalnog iznenađenja za sve prisutne. Pored Ede Maajke gotovo 300 gostiju prisutnih na proslavi petog rođendana Klike zabavljali su Dj BKO iz Beograda i Klabika Collectiv

Govoreći o narednih pet godina, vremenskom periodu koji se u promjenjivoj IT industriji može smatrati vizionarskim, CEO i suosnivač Klike, Edin Deljkić je zaključio:

"Za nas je prvih pet godina bilo izvanredno i imamo jasnu viziju narednih pet. Mnogo je razloga za slavlje, ali onaj zbog kojeg smo posebno sretni je broj ljudi koji su sa nama večeras. Naročito nas raduje sljedećih pet godina ili “The Next 5”, kako mi u Kliki kažemo. Ostajemo isti, posvećeni jačanju Klike kao kompanije koja na prvo mjesto stavlja pojedince, njihov profesionalni, ali i lični rast, radeći sa svjetskim klijentima i na inovativnim projektima. Osim toga, u narednom periodu u fokus stavljamo i vlastite projekte koji će doprinijeti razvoju IT industrije u BiH." - izjavio je Edin Deljkić, CEO i osnivač Klike.

Iako je softverska industrija nepredvidiva, a inovacije unutar nje mogu napraviti velike promjene za kratko vrijeme, Klika je pokazala da je snažna i stabilna kompanija. Posmatrajući njihovu dosadašnju progresiju zapošljavanja, već sutra možemo očekivati otvaranje novih radnih mjesta za stotine iskusnih IT stručnjaka
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40