INOVACIONI CENTAR Besplatni poslovni prostori za nove ideje

INOVACIONI CENTAR Besplatni poslovni prostori za nove ideje

Startupi Biznis
26.01.2019. / 26.01.2019.

Inovacioni centar Banjaluka saopštio je da vlasnici novoosnovanih firmi koji žele da dalje razvijaju poslovne ideje mogu besplatno dobiti na korištenje atraktivan poslovni prostor u gradu, uz osiguranu pomoć za razvoj biznisa.

Direktor Inovacionog centra Drago Gverić rekao je da je ovaj centar, uz pomoć grada Banjaluka, objavio javni poziv koji je namijenjen svima koji su orijentisani ka razvoju poslovnih ideja i da nudi produktivno okruženje za pozicioniranje posla, uz mogućnost kontinuiranog rasta i razvoja.

On navodi da je poziv namijenjen pojedincima ili timovima koji su registrovali preduzeće u prethodnih šest mjeseci ili koji tek planiraju da registruju preduzeće.

"Ulaskom u poslovni inkubator, preduzeća dobijaju besplatan kancelarijski prostor /plaćaju se samo režijski troškovi/, besplatnu savjetodavnu podršku u procesu razvoja poslovanja, pristup događajima, seminarima, radionicama koje organizuju Inovacioni centar i partneri, mogućnost umrežavanja sa potencijalnim klijentima, partnerima i investitorima, te zajedničku realizaciju aktivnosti za koje smatraju da mogu doprinijeti izgradnji i jačanju naše startap zajednice", istakao je Gverić.

Iz Inovacioni centar kažu da se prilikom izbora pojedinaca ili timova za ulazak u poslovni inkubator, rukovode principima inovativnosti, znanja, potencijala za rast sa kapacitetom za stvaranje novih radnih mjesta, tržišne orijentisanosti sa potencijalom za širenje posla na međunarodnom nivou, te ekonomske i finansijske izvodljivosti.

Tokom osam godina rada Inovacionog centra realizovano je više od 200 poslovnih ideja i podržan rad više od 80 timova, a uz njihovu pomoć, nastalo je više od 40 novih kompanija, uglavnom onih koji se odnose na nove tehnologije, u kojim je danas više od 270 zaposlenih.

U nastojanju da dodatno pomogne razvoj novih, takozvanih startap biznisa, Grad Banjaluka je prije više od godinu dana Inovacionom centaru dodijelio još tri nova poslovna prostora, koji se koriste isključivo za razvoj novih biznisa.

Najnoviji poslovni inkubator trebalo bi krajme februara da bude otvoren u Ulici Jug Bogdana u naselju Starčevica.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40